PROMO

Triatlon Riss u Srijemu – više od sporta, savršen spoj prirode i zdravlja!

TZO Nijemci
Foto: TZO Nijemci
1/23
16.08.2024.
u 14:11

U Srijemu i Slavoniji vrhunski se jede, najbolje veseli, priroda je najčišća, a domaćini najsrdačniji. No, jeste li se ikada zapitali kako bi sve to bilo zdravo i lijepo da Srijemci i Slavonci ne žive zdrav život? U Nijemcima, 7. rujna možete pronaći više nego zanimljiv odgovor. Vodimo vas na Triatlon Riss – Rijeke i staze Srijema!

Pozivnica za doživljaj Srijema u punoj snazi – sportski, edukativno i ekološki

Priroda Srijema nepresušna je pozivnica za druženje svojim stanovnicima, a neodoljiva posjetiteljima. Spačvanska šuma, ta najveća šuma hrasta lužnjaka u ovom dijelu Europe, mistični i mirni Bosut, hipnotizirajuća polja koja sežu do dalekog horizonta, uvriježeno, očekivano i sasvim prirodno – dozivaju smiraj. Ipak, sva mirnoća koju vidite, nenametljivo i moćno kipti i vrije životom. Šuma, rijeka i polje moćna su snaga života koju čovjek današnjice želi dotaknuti, ne samo promatrati, koje želi biti dio, konzumirati je kako bi sebe ozdravio, a prirodu sačuvao. Organizatori poručuju – mi ćemo raditi, šume obnavljati, polja saditi, a rijeku čistiti, a vas pozivamo da u svemu aktivno turistički uživate.

Turistička zajednica općine Nijemci desetu godinu za redom, u subotu, 7. rujna organizira Triatlon Riss, skraćena naziva za „Rijeke i staze Srijema“. Ovom prilikom pozivnica je to na triatlon, ali ona vrijedi i u sve ostale dane. Možda se nećete moći kupati, ali moći ćete pecati, šetati, biciklirati, promatrati i uvijek u miru uživati. To je tako u Srijemu.

Triatlon Riss natjecanje obuhvaća tri različite discipline – plivanje, bicikliranje i trčanje

Po svemu neobičan, ali baš zato ultimativan triatlon, više je od natjecanja. Za njegovu organizaciju zaslužni su Turistička zajednica općine Nijemci, Općina Nijemci i udruga „Triatlon klub Tri-Tim“ iz Osijeka. Financijski podržavaju TZ Vukovarsko-srijemske županije i HTZ, a tu su i partneri SuperCardSelectBoxHeineken Hrvatska i Ferivi.

S obzirom na to da je ovo sportsko-edukativno-ekološka manifestacija, u petak, 6. rujna triatlonu prethodi akcija čišćenja korita rijeke Bosut u suradnji i pod budnim okom i nadzorom Kluba podvodnih aktivnosti „Vukovar“.

Foto: TZO Nijemci

Triatlon započinje u 10 sati, sa startom smještenim u Parku Arboretumu, uz obalu Bosuta, u samom središtu Nijemaca. Prva disciplina je plivanje pa se iz Arboretuma natjecatelji spuštaju u Bosut kojim plivaju 400 m. Prirodno sušenje osigurat će vjetar tijekom vožnje biciklom, a koja slijedi nakon plivanja i odvija se po ulicama Nijemaca, uz izletište Sopotac, a potom po ulicama Donjeg Novog Sela. Sve zajedno, duljina bicikliranja stazama Srijema iznosi 10 km. Treća disciplina je trčanje u duljini od 2,5 km po tvrdoj i sigurnoj podlozi industrijske zone u Nijemcima.

Iako je Triatlon Riss po zahtjevnosti uključenih disciplina prilagođen široj publici, za sve one koji žele do zdravlja drugim putem, središnji park u Nijemcima obilovat će brojnim sadržajima.

Foto: TZO Nijemci

Sve o najnovijim trendovima u sportu i o beauty tretmanima, uz vježbanje s Mariom Valentićem

Na Sajmu zdravlja, sporta i ljepote posjetitelji će se moći informirati i educirati o zdravom načinu života, upoznati najnovije sportske trendove i beauty tretmane. Sajam nije zamišljen kao brza šetnja pored izlagačkih štandova, nego kao mjesto na kojem ćete potražiti najbolje opcije za održavanje ili poboljšanje zdravlja i očuvanje ljepote. Svi izlagači predstavit će svoje usluge i proizvode na predstavljanju izlagača.

Predavanje o zdravlju kralježnice, u kojem će biti i teorijskog i praktičnog dijela, održat će Mario Valentić. Uz predavanje, u kojemu će govoriti o tome kako biti fit kada puno sjedimo, organiziran je i „HealthyFIT trening by Mario Valentić za žene“ gdje će se praktično pokazati kako je vježba – lijek na tijelo.

Foto: TZO Nijemci

Očekuje vas i poseban program za najmlađe

Kao i uvijek do sada, organizatori nisu zaboravili ni najmlađe, a za njih su pripremili poseban program. Dječja utrka bit će prilagođena svakoj dobi i mogućnostima, a posebnu radionicu održat će Vinkovački plivački klub.

Zabilježite 7. rujna u svojim kalendarima, a ispod upišite: Nijemci, zdravlje. Dođite s obitelji, prijateljima, sami ili sa svojim ljubimcem. Ili, možda najbolje, sa svima njima pa u društvu radosno proslavite vlastite neočekivane kondicijske kapacitete. I živite zdravo i veselo uz rijeke i staze Srijema!

Foto: TZO Nijemci

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije