Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKO NAVIJANJE

Uefa žestoko kaznila HNS zbog baklji i bacanja boca: 'Tražit ćemo obrazloženje odluke'

Berlin: Atmosfera na Olimpijskom stadionu tijekom susreta Španjolske i Hrvatske na Europskom prvenstvu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
18.06.2024.
u 17:46

"HNS i ovim putem zahvaljuje rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku nogometnu reprezentaciju, na besprijekornoj podršci i navijanju", objavili su iz Saveza

Hrvatski nogometni savez je, odlukom disciplinskog tijeka Uefe, kažnjen zbog ponašanja hrvatskih navijača na susretu sa Španjolskom u Berlinu 15. lipnja u prvome kolu grupne faze Europskog prvenstva. Nogometni savez je kažnjen novčanom kaznom u visini 63.875 eura zbog bacanja plastičnih boca. Zbog paljenja baklji HNS je kažnjen novčanom kaznom u visini 24 tisuća eura. Ukupni iznos novčane kazne jest 87.875 tisuća eura.

"Hrvatski nogometni savez će, sukladno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku", priopćili su iz HNS-a nakon objave odluke disciplinskog tijeka Uefe te uputili poruku zahvale navijačima:

GALERIJA  Navijačko ludilo u Njemačkoj: Tisuće Hrvata preplavile Berlin

Berlin: Atmosfera na Olimpijskom stadionu tijekom susreta Španjolske i Hrvatske na Europskom prvenstvu
1/97

"HNS i ovim putem zahvaljuje rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku nogometnu reprezentaciju, na besprijekornoj podršci i navijanju bez bilo kojeg oblika rasizma ili diskriminacije. Ovim putem molimo navijače da se suzdrže od bacanja predmeta te paljenja baklji u narednim utakmicama kako sjajna atmosfera ne bi bila zasjenjena ovakvim kaznama."

Podsjetimo, Hrvatska je u subotu igrala prvu utakmicu grupne faze Europskog prvenstva protiv Španjolske. Na berlinskom Olimpijskom stadionu hrvatski reprezentativci poraženi su rezultatom 3:0. Iduću utakmicu igrat će protiv reprezentacije Albanije koja je prethodno izgubila od Italije (2:1). Utakmica je na rasporedu u 15 sati.

VIDEO 'Napravljena je greška s Modrićem, ali i još jedna kriva procjena. Njih dvojica morali su bolje'

Komentara 9

Avatar Retro
Retro
19:07 18.06.2024.

"Naša dica".... U zatvor s takvima. Do kada ćemo na te huligane gledati kao na neke domoljube ?

ME
MehutoGonzales
21:44 18.06.2024.

PA HNS je dao 1.000 karata navijačima skupinama za svaku utakmicu i oni su za divno čudo bili ujedinjeni...u pravljenju nereda 😞

LI
Limun
22:42 18.06.2024.

A kad su to npr. Francuska, Britanija ili Njemačka kažnjavani zbog ovako banalnih stvari? UEFA žestoko sankcionira svaku sitnicu jedino kad se radi o malim zemljama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije