Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Patrik Mršnik
HRVATSKA - ALBANIJA 2:2

Hrvatska šokirana u 95. minuti! Remi u Hamburgu, vatreni u završnici ostali bez važnih bodova

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Marko Lukunic/PIXSELL
19.06.2024. u 17:00
Bili smo u zaostatku do 74. minute, zabili dva brza gola i onda doživjeli hladan tuš u sudačkoj nadoknadi

U utakmici 2. kola B skupine EURA u Hamburgu su nogometaši Hrvatske i Albanije odigrali 2-2 (0-1).

Albanci su poveli pogotkom Qazima Lacija u 11. minuti nakon ubačaja Jasira Asanija, a izjednačio je Andrej Kramarić u 74. minuti na dodavanje Ante Budimira. Samo dvije minute kasnije nakon akcije Budimira i Luke Sučića albanski branič Klaus Gjasula je postigao autogol.  U 95. minuti Gjasula postiže gol za izjednjačenje.

U ovoj skupini u četvrtak igraju Italija i Španjolska.

U zadnjem kolu u ponedjeljak Hrvatska igra s Italijom.

Standings provided by Sofascore
HRVATSKA
Andrej Kramarić 74'
Klaus Gjasula 76'-ag
2-2
ALBANIJA
Qazim Laci 11' Klaus Gjasula 90+5'
EURO - SKUPINA B, 2. KOLO, 15.00, Hamburg, Njemačka
Kraj
(Kraj)

Gotova je utakmica u Hamburgu! Završilo je 2:2. Nismo uspjeli izdržati do kraja, Gjasula je zabio i njima, ali i nama na kraju.... Prvi bod za vatrene na ovom Euru, ali situacija ne izgleda dobro.

Standings provided by Sofascore
Žuti karton
90+7' (Žuti karton )

Imali su Albanci sada šansu za 2:3, opet je Gjasula pucao, sreća pa je to ostalo u bloku. Modrić je u nastavku akcije povukao kontru Hrvatske, zaustavio ga je Gjasula i zaradio žuti karton.

Gol
90+5' GOOL! (Gol)

Albanija je izjednačila, Gjasula je zabio za 2:2. U 95. minuti...

90+2'

Igra se dalje, Livaković se pridigao... Iako, više to sliči na kakav prazan hod nego na pravu igru. Nema veze, to nam paše, bitno je da vrijeme ide.

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Igrat će se sudačka nadoknada u trajanju od pet minuta.

90'

Pucao je Hoxha sada opasno, Livaković je to skinuo, a onda je netko od Albanaca naletio, no bilo je zaleđe. Hoće li s Livakovićem biti sve u redu? Pretrpio je i jedan bolan udarac.

89'

Martin Baturina! Sada je napravio slalom kroz albansku obranu i pucao prema Strakoshi koji to brani. Sjajan potez mladog Baturine.

88'

Modrić! Sjajan udarac našeg kapetana, namjestio se lijepo i naciljao suprotni kut vratara Strakoshe, za malo je to prošlo pored gola.

87'

Još je malo do kraja, hrvatski nogometaši izgledaju kadri ovo zadržati... Idemo do kraja!

Zamjena
84' (Zamjena)

Zadnje dvije hrvatske promjene za danas. Perišić i Kramarić izlaze, a ući će Sosa i Baturina. Kod Albanaca ulaze Daku i Hoxha, jedan sadašnji, a jedan bivši HNL-igrač.

80'

Koliko smo se dugo mučili, koliko smo čekali te pogotke, sad je i Perišić opet dobro ubacio, a ukazao se Mitaj ispred Pašalića koji je to odbio... Idemo po treći pogodak!

78'

Naknadno je, kako se čini, drugi hrvatski pogodak upisan kao autogol Gjasule, ali manje je to važno... Važno je da Hrvatska vodi u Hamburgu.

Gol
76' (Gol)

GOOOOOOL! Luka Sučić za 2:1.

Kramarić je opet proigrao Budimira, a on povratno vraća za Sučića na petercu, hrvatski veznjak zabija za preokret!

Gol
74' (Gol)

GOOOOOOOOOOL! Andrej Kramarić za 1:1.

Strašan gol Kramarića. Povukao je Kovačić, dodao za Budimira, a ovaj proslijedio do Kramarića koji je prevario i čuvara i vratara za izjednačenje.

73'

Sprema i Dalić promjene, još su mu dvije preostale do kraja utakmice, čini se da će u igru Marko Pjaca, ali pričekajmo još malo.

Zapišimo i prijetnju Albanaca, nije bilo opasnosti...

Zamjena
72' (Zamjena)

Albanska promjena se sprema, ući će Gjasula umjesto strijelca Lacija.

Zamjena
69' (Zamjena)

Umjesto Petkovića u igri je Ante Budimir, treća je to Dalićeva promjena, moramo sve karte baciti u napad...

68'

Nova šansa! Perišićev ubačaj, ali Pašalić ne zabija! Šteta...

66'

Nova brza albanska kontra nakon pogreške Kramarića, Bajrami je silovito opalio i poslao još jedno upozorenje vatrenima.

Zamjena
64' (Zamjena)

Prva albanska promjena, izlazi asistent za albanski gol Jasir Asani, a ulazi Taulant Seferi. Inače, žuti karton je na našoj klupi zbog prigovora dobio Vedran Ćorluka, a mi smo zakratko bili s igračem manje jer je Šutalu trebala liječnička pomoć.

63'

Bajrami i Asllani su nam sad skuhali jednu opasnost pred ulaskom u naš kazneni prostor, Asllani je i pucao, ali Livaković to brani.

62'

Opet pletemo mrežu oko albanskog gola, nikako da "sjedne" taj zadnji pas prema Petkoviću ili nekome od ofenzivaca, Albanci se brane u gustom bloku.

60'

Kraći prekid igre zbog toga što se Ramadaniju pružala liječnička pomoć nakon što ga je pogodila jedna Modrićeva lopta. Igra se dalje, Perišić je probao ugroziti Albance na brzinu, nije mu to prošlo...

58'

Juranović diže za Petkovića u sredinu, Ajeti je skočio više od našeg napadača, bit će korner za našu reprezentaciju.

Lijep ubačaj Modrića na prvu stativu, Šutalo je bio na prvoj stativi, leđima okrenut golu, šteta da to nije išlo u okvir gola...

55'

Još jedan ubačaj Perišića na Pašalića, opet je to bilo upućeno glavom, ali sada s igračem na sebi Pašalić nije dobro naciljao.

53'

Opet Hrvatska dominira, opet lako dođemo do tridesetak metara pred albanski gol, ali onda Albanci poslože obranu pa prijetnja po njihov gol splasne. Vremena ima još dovoljno, ali brzi pogodak jako bi nam dobro došao.

51'

Dobar udarac Sučića obranio je Strakosha, u nastavku akcije Perišić je ubacio na drugu stativu za Pašalića koji tuče glavom preko gola.

50' KALKULACIJE

Nakon tri poluvremena na ovom prvenstvu Hrvatska ima gol-razliku 0:4. Sada nema smisla raditi kalkulacije, treba početi zabijati golove i uzimati bodove...

48'

Nabacio je sada Juranović na Petkovića, jako je to loše zahvatio napadač Dinama pa je lopta završila u rukama vratara Strakoshe.

Zamjena
46' (Zamjena)

Kreće drugo poluvrijeme dvoboja! Dalić radi dvije zamjene, u igru će Mario Pašalić i Sučić, a izašli su Majer i Brozović.

ZAMJENE?

Koga će uvesti (i kada) Zlatko Dalić? Mario Pašalić i Sučić počeli su se zagrijavati još prije kraja prvog poluvremena, naš izbornik mora reagirati...

Poluvrijeme
ODMOR (Poluvrijeme)

Kraj prvih 45 minuta. Što da kažemo? Hrvatska gubi, a mogla je u zadnjem napadu prvog dijela to biti i veća albanska prednost. Došla je lopta na glavu Manaja u kaznenom prostoru nakon centaršuta Asanija, Livaković je to uspio obraniti.

Nadoknada
45' (Nadoknada)

Čeka nas sudačka nadoknada u trajanju od jedne minute. Inače, Mario Pašalić i Luka Sučić već su poslani na zagrijavanje, vjerojatno će i ući odmah početkom drugog dijela.

42'

Jako malo vremena imamo do posljednjeg sučevog zvižduka u prvih 45 minuta. Bilo bi lijepo sada izjednačiti..

39'

Jednu, možda dvije kvalitetne akcije složila je Hrvatska ovoga popodneva u Hamburgu. Imamo loptu, dodajemo se na nekih 40 metara od vratara Strakoshe koji će ostati neocijenjen za prvo poluvrijeme, kako se čini.

36'

Prodajemo lopte, ne možemo povezati tri dodavanja, sporo to djeluje... Svašta se može reći za igru Hrvatske u ovim trenucima.

34'

Uspjeli smo se othrvati tom albanskom pritisku, ali i dalje nema prolaska na onaj pravi, kvalitetan način prema naprijed. Albanci su strahovito brzi u tranziciji.

31'

Kakva šansa za Albaniju! Modrić je izgubio loptu, a onda su Albanci povukli kontru. Asllani je došao sam pred Livakovića koji mu je to obranio. Zicer je to bio za Albaniju...

30'

Još jedna dobra albanska prilika, Hysaj je bio prvi na odbijancu unutar kaznenog prostora, srećom, nije bio precizan.

28'

Statistički, imamo 68 posto posjeda lopte, ali to nikako ne uspjevamo pretočiti u nešto korisno...

26'

Sjajna prilika Petkovića nakon dodavanja Majera! Podignuto je zaleđe, no nismo sigurni da ga je bilo... Da je Petković zabio, to bi se provjeravalo.

23'

Pokušavamo na sve načine, to je neosporno, ali nikako probiti albansku obranu...

21'

Najprije albanska kontra koju zaustavlja Šutalo, a onda i naša koju nije uspio do kraja realizirati Kramarić. Sve je završilo udarcem Brozovića iz daljine, nije to bilo precizno.

18'

Istina je, ne izgleda dobro Hrvatska u ovih prvih 20 minuta, još jednom nismo dobro otvorili susret.

16'

Ono što smo gledali na strani gdje je albanski gol, sada gledamo u našoj polovici. Sve su češće Albanci opasni s loptom u nogama, sada je jednom šutalo opasno startao na albanskog igrača, francuski sudac Letexier nije ništa svirao. Maločas su albanski nogometaši imali korner nakon što je Bajrami pogodio vanjsku stranu mreže.

13'

Baš smo veliki šok doživjeli u Hamburgu... Kako se samo Laci provukao između naših stopera i matirao Livakovića... Moramo se trgnuti.

Gol
11' GOL! (Gol)

Povela je Albanija! Šok za Hrvatsku, nakon dominacije smo primili gol, Asani je ubacio s desne strane, a zabio je Laci.

9'

Krenula je izražena dominacija i inicijativa hrvatske reprezentacije. Očekujemo prvu veću opasnost za vratara Strakoshu.

6'

Ubačaj Juranovića nakon kornera i kombinacije s Majerom nije pronašao pravi put u sredini, uspjeli su se Albanci obraniti.

5'

Još uvijek bez uzbuđenja, Albanija se u dva navrata pokušala približiti Livakovićevu golu, nisu si uspjeli iskreirati poziciju za šut.

3'

Očekujemo izjednačen dvoboj na samom početku. Hrvatska bi, jasno, htjela čim prije slomiti čvrstu albansku obranu koja će se tako postaviti, vidjet ćemo hoće li nam to poći za rukom.

POČELO JE

Krenuli smo! Sretno, Hrvatska!

JOŠ 5 MINUTA

Momčadi izlaze na teren, uskoro će uslijediti i intoniranje nacionalnih himni.

Josip Juranović kreće od prve minute, a uoči utakmice podijelio dojmove za stranice Uefe.

- Naravno da smo spremni, u ovakvoj situaciji smo bili, ajmo reći uvijek. Uvijek smo znali kako odgovoriti, nadam se da će i danas biti isti slučaj - rekao je Juranović.

Hrvatska je u prvoj utakmici izgubila od Španjolske 3-0.

Ne znam kako mislite da je prošla utakmica imala neuvjerljivo otvaranje. Mislim da smo u utakmici drugu poluvrijeme igrali jako dobro. Oni su zabili svoje šanse, mi nismo. Danas idemo gas do daske i jednostavno pokušati pobijediti.

Najavio je i susret s Albanijom.

- ⁠Albanija će biti ekipno jako dobra, očekujemo tvrdu i čvrstu utakmicu. Trebat će nam strpljenja - rekao je Juranović.

VEČERNJI TV

Donosimo vam zadnje reakcije naših stručnjaka prije utakmice

OLIĆ ZA HTV

Pomoćnik izbornika Ivica Olić dao je izjavu za HTV s travnjaka uoči utakmice:

- Lijepo se vratiti ovdje. Igrao sam u Hamburgu i ostao živjeti ovdje. Nadam se da će i Hrvatska na mom stadionu upisati bodove koji bi imali veliku važnost. Odlučili smo se na nekoliko izmjena. Joška smo vratili na prirodnu poziciju, lijevo je Perišić, desno Juranović, vezna linija ostaje ista... Imamo Majera, Petka i Kramu. Rekli smo da ćemo iz utakmice u utakmicu gledati što nam najbolje odgovara, vjerujemo da je to tih pravih 11 i da će oni napraviti dobar posao. Izmjene su itekako važne, imamo dobru širinu, nadamo se da će se biti dobro.

Prema očekivanjima, ali i našim ranijim napisima, Zlatko Dalić napravio je tri izmjene u sastavu. Josip Juranović na desnom beku mijenja Josipa Stanišića, dok je Gvardiol prebačen na stopera. Na lijevoj strani obrane je Ivan Perišić, nema Pongračića, a naprijed je Bruno Petković umjesto Ante Budimira.

Stigli su sastavi za utakmicu!

HRVATSKA:
Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Petković, Kramarić

ALBANIJA: Strakosha - Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj - Asllani, Ramadani, Laci - Asani, Manaj, Bajrami

HNS je dobio 63.875 eura kazne za bacanje plastičnih čaša od strane navijača te 24.000 eura za bacanje baklji. Ukupno dakle, kazna iznosi 87.875 eura.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Sastavi za utakmicu trebali bi stići nešto malo prije 14 sati, a mi ćemo se do tada podsjetiti kako izgleda ljestvica naše skupine. Nadamo se da će se ova situacija danas u bitnome promijeniti na bolje za Hrvatsku...

Standings provided by Sofascore

Hrvatska je porazom od Španjolske otvorila Europsko prvenstvo, a danas od 15 sati vatrene čeka ispit protiv Albanije u Hamburgu. No, osim poraza u prvom nastupu, HNS je dobio i "čestitku" od strane UEFA-e. Naravno, ne radi se o pravoj čestitki koju je krovna europska nogometna federacija poslala na adresu našeg saveza, već o kazni zbog ponašanja dijela navijača u Berlinu.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

ZASTAVA

U Hamburgu je i najveća navijačka zastava za hrvatsku reprezentaciju. Foto-galeriju pogledajte OVDJE.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NAVIJAČI

Velika navijačka podrška i danas će hrvatskim reprezentativcima biti od presudnog značenja. Foto-galeriju pogledajte OVDJE.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

KALKULACIJE

Što ako Hrvatska pobijedi, odigra neodlučeno ili izgubi od Albanije?

OVDJE donosimo kalkulacije uoči utakmice godine za vatrene

PODRŠKA S TRIBINA

Jedna od najzgodnijih, ako ne i najzgodnija hrvatska navijačica, Magdalena Keškić iz Mannheima bit će među hrvatskim navijačima u Hamburgu na utakmici protiv Albanije koja se igra danas od 15 sati. Zgodna Magdalena pažnju medija privukla je još na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a i danas je prognozirala rasplet utakmice.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Legenda Dinama, Džemal Mustedanagić na Večernji list najavio je dvoboj Hrvatske i Albanije. Na jednu je stvar posebno upozorio.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Instagram stranica Love Croatia objavila je video sa Svjetskog prvenstva 2006., na kojem se vidi kako Livaković, tada 11-godišnji dječak, navija za svoj omiljeni tim. Odjeven u kockasti dres hrvatske reprezentacije, s velikim entuzijazmom skako je i vikao "u boj, u boj".

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

IZBORNIK JE BIO JASAN

"Ne znam tko je to uz Francusku napravio i ja uvijek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Mi imamo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vrijedimo", poručio je Zlatko Dalić, što se nije svidjelo Englezima.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

EMISIJA

Pogledajte razmišljanja naših stručnjaka uoči utakmice:

Evo i zanimljive najave SofaScorea:



Grafika: SofaScore za Večernji list

NAVIJAČKO LUDILO

U Hamburgu se danas očekuje mnoštvo hrvatskih navijača. Na tribinama će ih sigurno biti dvadesetak tisuća, a još barem toliko ih se očekuje po gradu i u fan-zonama.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

MOGUĆI SASTAV

Nekoliko dvojbi oko sastava za dvoboj s Albanijom ima izbornik Zlatko Dalić? Koga staviti u vrh napada, kako posložiti obranu? Doznajemo detalje, pročitajte ih OVDJE

GDJE GLEDATI?

Ako utakmicu želite gledati u izravnom televizijskom prijenosu, možete to učiniti vrlo jednostavno! Sve detalje pročitajte OVDJE.

POČETAK

Dobro vam jutro, dragi čitatelji portala Večernjeg lista. Od 15 sati Hrvatska i Albanija igraju dvoboj 2. kola Skupine B na Euru. Sve detalje oko utakmice pratite uz nas.

Komentara 157

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:14 19.06.2024.

Ajmo doma.

Avatar hvala_što_pušite
hvala_što_pušite
15:41 19.06.2024.

došao je kraj, bez Dalića se mora i može...

AN
Ante321
15:16 19.06.2024.

Tko visoko leti, nisko pada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije