24.06.2024. u 22:54
Španjolska je s 1:0 svladala Albaniju.

Španjolska nogometna reprezentacija potvrdila je prvo mjesto u skupini B na EURU sa stopostotnim učinkom nakon što je u dvoboju 3. kola u Duesseldorfu svladala Albaniju s minimalnih 1-0 (1-0). Jedini gol na utakmici postigao je Ferran Torres u 13. minuti.

Nakon što je Španjolska osigurala prvo mjesto u skupini već nakon dva kola, izbornik Luis De la Fuente očekivano se odlučio protiv Albanije priliku dati igračima iz drugog plana, pa je tako u početnih 11 u odnosu na utakmicu protiv Italije prije četiri dana ostao samo Laporte.

Bez obzira na te promjene, Španjolska je zagospodarila terenom od samoga starta te vrlo brzo i povela. Nakon što je Strakosha obranio udarac glavom Merina u 12. minuti, u 13. je minuti Španjolska odigrala sjajnu akciju. Laporte je odigrao loptu iz zadnje linije za Olma koji je odličnom okomicom uposlio Torresa koji je pobjegao albanskoj obrani te rutinirano poslao loptu u mrežu.

Pred kraj prvog dijela Španjolska je još dva puta zaprijetila, iskusni Navas je u 36. minuti osvojio loptu u samom kutu igrališta, proigrao je Olma u srcu kaznenog prostora, no udarac bivšeg igrača Dinama je blokiran. Pet minuta potom zaprijetio je glavom i Torres, ali nije bio precizan.

Albanija je jedini udarac prema španjolskom golu imala u 45. minuti kada je Asllani pucao sa 22 metra, ali Raya je bio na mjestu.

Na samom početku drugog dijela zaprijetio je i Joselu koji je atraktivnim potezom pokušao preusmjeriti ubačaja Grimalda, ali nije bio precizan.

Albanija je zaigrala ofenzivnije ulaskom Broje u 59. minuti i upravo je on uputio opasan udarac u 64. minuti koji je natjerao Rayu da se potpuno ispruži kako bi odbio loptu.

Posljednju priliku za poravnanje opet je imao Broja u sudačkoj nadoknadi, on se u gužvi izborio za udarac sa 10-ak metara, no Raya je uhvatio taj njegov pokušaj.

Španjolska je osvojila prvo mjesto u skupini s devet bodova, druga je završila Italija s četiri boda nakon 1-1 remija s Hrvatskom, dok je Hrvatska treća s dva boda, a Albanija je završila natjecanje kao posljednja u skupini s jednim bodom.

ALBANIJA - ŠPANJOLSKA 0-1 (0-1) 

SUDAC: Nyberg (Švedska)

STRIJELAC: 0-1 Torres (13)
ALBANIJA: Strakosha - Balliu, Mitaj, Djimsiti, Ajeti - Asani (Muci, 81), Ramadani, Bajrami (Hoxha, 70) - Laci (M. Berisha, 70), Manaj (Broja, 59), Asllani

ŠPANJOLSKA: Raya - Navas, Vivian, Laporte (Le Normand, 46), Grimaldo - Zubimendi, Merino, Oyarzabal (Lopez, 62) - Torres (Yamal, 72), Olmo (Alex Baena, 84), Joselu (Morata, 72)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Albanija
0-1
Španjolska
Torres 13'
Treće kolo Eura, skupina B, 21:00, Düsseldorf, Njemačka
KRAJ

Kraj utakmice! Španjolska je slavila s 1:0 i osvojila skupinu s devet bodova.

90'

Nova prilika za Albaniju! Opet je Broja pucao, ali Raya brani.

70'

Albanija izgleda bolje u ovim trenucima.

65'

Prilika za Albaniju! Broja je bio u sjajnoj situaciji, no Raya brani.

60'

Albanija nešto agresivnije i otvorenije igra u nastavku, ali još nema prave prilike.

 
46'

Počeo je nastavak.

POLUVRIJEME

Kraj prvog dijela, Španjolska vodi 1:0.

45'

Evo i Albanije. Asllani je tukao s 20 metara, ali je Reya to obranio. Prvi pokušaj Albanaca na utakmici.

43'

Žestok pritisak Španjolske na kraju poluvremena, ali Albanci se brane.

 
37'

Olmo je pokušao iz voleja, otišlo je pored gola.

30'

I dalje gledamo istu situaciju na travnjaku. Španjolci dominiraju, a Albanci nemaju snage i kvalitete nešto napraviti.

 
21'

Španjolska sasvim dominira na početku utakmice. Albanija se ne smije otvoriti jer bi vjerojatno u tom slučaju dobila porciju.

Gol
13' (Gol)

Gol za Španjolsku! Zabio je Torres na asistenciju Olma. Lijepa akcija Španjolaca.

10'

Španjolska ima veći posjed na početku utakmice, no još uvijek čekamo pravu priliku.

 
1'

Počela je utakmica.

 

Naravno, ukoliko pobijedimo večeras Talijane, prolazimo u osminu finala pa u tom slučaju ova utakmica neće biti toliko važna.

TAKTIČKE POSTAVE

Ovako će momčadi taktički izgledati.

ŠPANJOLSKA

Raya; Grimaldo, Laporte, Vivari, Navas; Merino, Zubimendi, Olmo; Oyarzabal, F. Torres; Joselu

Albanija

Strakosha; Balliu, Djimsiti, Ajeti, Mitaj; Ramadani, Laci, Asllani; Bajrami, Manaj, Asani
 

No, loša je vijest da Španjolska igra s rezervnim sastavom.

Hrvatskoj odgovara da Španjolska danas pobijedi.

Španjolska je osigurala prvo mjesto, dok se Albanci nadaju pobjedi.

POREDAK

Ovo je poredak skupine.

Standings provided by Sofascore
POČINJEMO

Dobra večer i dobro došli na novo druženje s Eurom. Večeras je svima u Hrvatskoj glavna utakmica između naših nogometaša i Italije, no pratit ćemo i dvoboj Albanije i Španjolske.

 

Komentara 2

BO
BO22A
23:06 24.06.2024.

Obrana posebno lijevi i desni branič su davali previše prostora Tal. napadačima i iz jedne od tih situacija dođe eliminacija-ispadanje.

IM
imamohrvatsku
20:57 24.06.2024.

S rezervnim sastavom?!! Već vidim kuda to ide. Hvala Španjolci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije