NEVJEROJATAN REZULTAT

Hrvatska na korak do nove medalje u Parizu! Senzacionalna Katarina Krišto u polufinalu

Pariz: Katarina Krišto plasirala se u četvrtfinale natjecanja u judu
Foto: BENOIT DOPPAGNE
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.07.2024.
u 13:07

Katarina Krišto ipponom je u rundi na zlatni bod srušila Korejku i izborila plasman u polufinale Olimpijskih igara

Hrvatska džudašica, 22-godišnja Katarina Krišto plasirala se u polufinale u kategoriji do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u četvrtfinalnoj borbi zlatnim bodom pobijedila Jisu Kim iz Južne Koreje.

Nakon regularnog vremena ni u ovoj borbi ni jedna džudašica nije stigla do boda, no u nastavku je Krišto stigla do zlatnog boda ipponom nakon 29 sekundi.

Krišto je u prvoj borbi na turniru savladala predstavnicu Srednjoafričke Republike Nadiju Guimendego, a onda je zlatnim bodom slavila protiv osme džudašice svijeta i jedne od favoritkinja, Japanke Mike Takaichi.

U polufinalu će se Krišto, članica Dalmacijacementa iz Kaštela i 12. na rang listi, boriti protiv Meksikanke Prisce Awiti Alcaraz. Borba je na rasporedu oko 16.30 sati.

Pariz: Katarina Krišto plasirala se u četvrtfinale natjecanja u judu
1/12

U srijedu će na tatami izići dvostruka svjetska i aktualna europska prvakinja Barbara Matić. Ona će u prvom kolu biti slobodna, a prva protivnica trebala bi joj biti Kim Polling, Nizozemka koja od travnja ove godine nastupa za Italiju.

Zlatka Kumrića u četvrtak čeka okršaj s Talijanom Gennarom Pirellijem, a pobijedi li njega, čeka ga Gruzijac Sulamanidze, aktualni europski doprvak.

 

Komentara 8

Avatar rubinet
rubinet
11:59 30.07.2024.

Krištovica, bravo! Gledao sam. Odlična borba.

Avatar Marinianis
Marinianis
12:56 30.07.2024.

Southman, a šta je sa gimnastikom i atletikom, to nisu mali sportovi jedino ako misliš da Srbić,Benović i Sandra Elkasović nemaju šanse za medalju

Avatar dosadno
dosadno
13:40 30.07.2024.

Čestitke njoj i svima onima iz tzv "malih", pojedinačnih sportova koji će razveseliti najprije sebe, a onda i sve nas. Nadam se da će se i "moji" rukometaši probuditi i pronaći svoj "mojo". Pa da barem po govoru tijela vidimo da su spremni rukometno se "potući" u obrani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije