BORBA ZA SVJETSKI NASLOV

VIDEO Ovako je Alen Babić nokautiran nakon samo dvije minute borbe

Alen Babić
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.04.2023.
u 08:19

Bila je to kratka borba, 37-godišnji Poljak je do naslova svjetskog prvaka stigao nakon dvije minute i 10 sekundi borbe tehničkim nokautom.

Hrvatski boksač Alen Babić nije uspio osvojiti pojas WBC svjetskog prvaka u bridger kategoriji nakon što je u Rzeszowu prekidom u prvoj rundi izgubio od Poljaka Lukasza Rozanskog.

Bila je to kratka borba, 37-godišnji Poljak je do naslova svjetskog prvaka stigao nakon dvije minute i 10 sekundi borbe tehničkim nokautom. Video pogledajte OVDJE.

Poljak je krenuo silovito i već nakon nešto više od minute je prvi put oborio Babića. Nakon što je meč nastavljen, Rozanski je nastavio nizati udarce i sudac je nakon 2:10 minata prekinuo borbu.

Bila je to 15. borba poljskog boksača i 15 pobjeda pri čemu je osmi put slavio već u prvoj rundi.

Babić je imao priliku postati tek treći hrvatski boksač sa svjetskom titulom. Do sada je to uspjelo tek legendarnom Mati Parlovu koji je 1978. godine osvojio pojas WBC svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji, a to je 2007. uspjelo i Stipi Drvišu u WBA verziji iste kategorije.

Nažalost, 32-godišnji Rovinjanin nije uspio. Bila je to njegova 12. borba u profesionalnoj karijeri i prvi poraz.

Ključne riječi

Komentara 7

NO
Nostromo
08:39 23.04.2023.

Sada već prošlost.

DM
drazen.muhvic
10:49 23.04.2023.

Svaka čast dečku na želji, volji i na treninzima koje ulaže u taj sport, ali više bi boksačka vreća uzvratila udaraca i bolje bi se branila nego što je to on činio u ovom meču...

KE
kemtonator
09:55 23.04.2023.

Meni nije jasno ko mu je dao priliku da boksa za titulu. Taj čovjek se bavi disciplinom mahanje rukama bez obrane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije