UOČI ZATVARANJA

VIDEO Slavio je zlato pa doživio srčani udar! Liječnici su mu spasili život

Boxing - Men's 51kg - Final
Foto: MAYE-E WONG/REUTERS
1/7
12.08.2024.
u 15:30

''Slavili su u prostoriji za zagrijavanje i odjednom smo čuli pozive upomoć. Nakon pokušaja oživljavanja umjetnih disanjem upotrijebili smo defibrilator. Na početku ga nismo uspjeli vratiti, ali jesmo nakon 20 sekundi'', otkrio je britanski član liječničke službe

Netom prije kraja Olimpijskih igara u Parizu, umalo se dogodila vrlo tragična situacija. Uzbekistanci su ostvarili izvrsne uspjehe u muškom boksu. Uzeli su čak pet medalja, izniman pothvat čak i za najmoćnije sudionike najveće sportske manifestacije na svijetu. Od svojih sunarodnjaka, prvi je zlato osvojio Hasanboy Dusmatov.

Omiljeni trener reprezentacije koja je iznenadila svijet, Tulkin Kilichev, umalo je nevjerojatne poduhvate svojih boksača platio životom. Usred slavlja prošlog četvrtka dobio je srčani udar. Naišla su dva brza i spretna člana britanske liječničke službe koja su mu odmah priskočila u pomoć.

GALERIJA Tom Cruise napravio spektakl u Parizu! Pogledajte ove prizore sa zatvaranja OI

Boxing - Men's 51kg - Final
1/22

Započeli su s oživljavanjem, a morali su upotrijebiti i defibrilator. Uspješno su ga oživjeli, a Kilichev je zatim prevezen u parišku bolnicu gdje se oporavlja. Njegovi su boksači od to događaja osvojili još četiri medalje, pri tome dvije tijekom posljednjeg dana natjecanja. ''Slavili su u prostoriji za zagrijavanje i odjednom smo čuli pozive upomoć. Nakon pokušaja oživljavanja umjetnih disanjem upotrijebili smo defibrilator. Na početku ga nismo uspjeli vratiti, ali jesmo nakon 20 sekundi'', otkrio je britanski član liječničke službe.

Abdumalik Halokov osvojio je olimpijsko zlato u kategoriji do 57 kilograma u finalu jednoglasnom odlukom svladavši kirgistanskog predstavnika Munarbeka Settibeka Uulua. Uzbekistanskim boksačima pripala je i zlatna medalja u kategoriji superteškaša, odnosno preko 92 kilograma. Bahodir Jalolov s njome okitio tako uspješno obranivši naslov pobjednika iz Tokija.

VIDEO Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije