Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAO NA 25 IGRAČA

Zlatko Dalić ostao bez igrača, ali neće zvati novog vatrenog. Evo zbog čega

KATAR 2022 - Nakon 90 minuta nemamo pobjednika, Hrvatska i Brazil idu u produžetke
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
18.06.2024.
u 12:02

Izbornik Zlatko Dalić je u dogovoru s Vlašićem i liječničkom službom donio odluku da će Nikola napustiti kamp reprezentacije jer mu ozljeda ne dopušta da tijekom Eura konkurira za utakmice.

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić napustit će kamp reprezentacije i propustiti ostatak Europskog prvenstva u Njemačkoj zbog ozljede mišića. Vlašić je zadobio ozljedu na treningu te je s liječnikom dr. Sašom Jankovićem danas obavio pregled magnetskom rezonancijom na kojoj je ustanovljena manja ruptura mišića.

Izbornik Zlatko Dalić je u dogovoru s Vlašićem i liječničkom službom donio odluku da će Nikola napustiti kamp reprezentacije jer mu ozljeda ne dopušta da tijekom Eura konkurira za utakmice.

Hrvatska je tako ostala na 26 igrača na Euru, a Dalić neće zvati nikoga drugoga. Razlog je jednostavan - nema pravo na to. Uefina pravila kažu da igrač može biti zamijenjen nakon što se ozlijedio ili razbolio prije početka Eura. Međutim, to pravo gubi ako se ozlijedio nakon što je odigrana prva utakmica što je u slučaj kod Vlašića.

>> Ovo su supruge i partnerice naših reprezentativaca: Predivne dame najvjernija su im podrška s tribina

KATAR 2022 - Nakon 90 minuta nemamo pobjednika, Hrvatska i Brazil idu u produžetke
1/61

"Nikola je uložio jako puno truda i energije kako bi pomogao reprezentaciji na Euru i zato mi je jako žao zbog ove ozljede mišića koju je zadobio. Svjesno smo prihvatili određeni rizik jer smo imali prošireni roster s 26 igrača, a Nikola je integralni dio ove ekipe, kao što je on sa svoje strane htio biti dio ekipe na velikom natjecanju. Nažalost, dogodila se druga ozljeda i mogu Nikoli samo zahvaliti na ogromnom trudu te mu poželjeti brz oporavak te da se na teren vrati u svom najboljem izdanju", izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

"Iznimno mi je žao što zbog ove nove ozljede neću moći pomoći ekipi tijekom ovog Eura. Učinio sam zaista sve kako bih se spremio za pripreme i hvala izborniku i stožeru na prilici da na treninzima pokažem da sam spreman, što sam vjerujem i učinio uoči Eura. Ekipi želim puno sreće, vjerujem u njih maksimalno te sam siguran da će ostvariti nove uspjehe na ovom Euru. U meni će imati najvećeg navijača", naglasio je Vlašić.

 

 

Komentara 11

BL
Blender
15:21 18.06.2024.

Orsica nije pozvao na Euro, Vlasica ozljedenog je.

BI
billynik
14:22 18.06.2024.

Bezgrješni Dalić opet pogriješio! - evo addmine pa opet obriše ali bilo bi pristojno navesti koje sam to pravilo prekršio.

Avatar white socks
white socks
16:24 18.06.2024.

Svima je sve jasno osim Zlatku Daliću. A i njemu, samo se pravi piiiiip.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije