ZAŠTITNI ZNAK

Autori igre Candy Crush Saga zaštitili riječ 'candy'

Candy Crush Saga
King
21.01.2014.
u 17:40

Iz Kinga su autorima igara s 'candy' u naslovu počeli slati zahtjeve za uklanjanje

King Limited, tvrtka koja je proizvela popularnu igru za Facebook Candy Crush Saga, počela je developere čije igre u naslovu imaju riječ "candy" (slatkiš) kako je zaštitila tu riječ.

Naime, kako prenosi Gamezebo, King je 6. veljače 2013. godine američkom uredu za zaštitne znakove podnio zahtjev za zaštitu riječi "candy" na području video-igara, ali i odjeće. Zahtjev je odobren 15. siječnja ove godine, a nakon pet dana na adrese developera čiji naslovi sadrže spornu riječ počele su stizati zahtjevi za uklanjanje aplikacija.

Jedna od igara na meti Kinga je i All Candy Casino Slots – Jewel Craze Connect: Big Blast Mania Land autora Bennya Hsua, koja s Kingovom igrom ne dijeli nikakve sličnosti osim te jedne riječi u naslovu.

- Mnogi developeri su frustrirani jer se to čini tako apsurdnim - kaže Hsu. Obratio se Kingu, no poručili su mu da je riječ o kršenju zaštitnog znaka koji bi mogao naštetiti njihovom brendu.

>> Apple bi zaštitio ime iPad mini, agencija za patente ne da!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije