turizam

Bulić Amerikancima: Budite naši najbrojniji izvaneuropski gosti

turizam (1)
Foto: Jadranka Jureško Kero/VLM
1/4
16.12.2010.
u 07:23

Iznenađenje "Hrvatske večeri“ bio je nastup violončelistice Ane Rucner koja je oduševila goste inspiriranim senzulanim nastupom praćenim videosnimkama hrvatske kulturne i crkvene baštine

„Hrvatska će uskoro biti nova 28. zvijezda na nebu Europske zajednice. Jedna smo od najljepših i najzanimljivijih europskih i svjetskih turističkih destinacija i sigurni smo da europskoj obitelji donosimo ne samo simbole poput kravate, penkale i psa Dalmatinca nego i tradicionalne europske vrijednosti, ljepotu prirode, bogatu kulturu i gastronomiju te gostoprimstvo. Amerika je prepoznala hrvatske turističke mogućnosti, ali mi želimo da nas posjećujete u što većem broju i postanete naši najbrojniji izvaneuropski gosti.“ Tim je riječima Niko Bulić, direktor Hrvatske turističke zajednice, u srijedu navečer u prestižnom Harvard klubu u New Yorku na promociji Hrvatskog turizma pozvao Amerikance na odmor u našoj zemlji.

Govoreći pred stotinjak voditelja turističkih agencija, novinara, predstavnika zrakoplovnih kompanija i diplomacije predvođene veleposlanicom Kolindom Grabar- Kitarović i Marijanom Gubićem, generalnim konzulom, Niko Bulić je naglasio kako je u 2010. godini jedanaest posto više Amerikanaca i Kanađana posjetilo Hrvatsku nego 2009.

- Koncentrirat ćemo se na pojačanu promociju u Americi i još bolju suradnju s touroperatorima i agencijama koje u svojoj ponudi imaju turističke aranžmane u Hrvatskoj - poručila je Andrea Cvitković, voditeljica predstavništva HTZ-a u New Yorku.

Amelia Tomašević, direktorica Turističkog ureda Grada Zagreba, u Harvard klubu je promovirala turističke mogućnosti glavnog grada Hrvatske:

- Zagreb je siguran grad i zanimljiv za svakoga gosta jer ima bogatu muzejsku, kulturnu i gastronomsku ponudu. Brojni su Zagrepčani odselili u Ameriku poput Antona Lucića, Milke Trnine, Branka Lustiga i drugih te postali most prijateljstva i suradnje između dvije zemlje. Pozivam Amerikance da posjete Zagreb i sigurno neće biti razočarani.

Iznenađenje "Hrvatske večeri“ bio je nastup violončelistice Ane Rucner koja je oduševila goste inspiriranim senzualnim nastupom praćenim videosnimkama hrvatske kulturne i crkvene baštine. Prvo gostovanje umjetnice Rucner u Americi, gdje je uz New York nastupila i u New Orleansu, sponzorirali su Hrvatska turistička zajednica i Turistički ured Grada Zagreba.

Od Nike Bulića je na kraju glazbenog performansa primila buket cvijeća, a mnogi su čestitali na uvrštenju hrvatske glazbenice u prezentaciju našeg turizma u New Yorku.

- Ana Rucner izvrsno svira, sjajno izgleda i ima osobnost, a to je ono što može pomoći u promociji moderne Hrvatske - zaključio je Boris Miketić, vlasnik Croatia Travel agencije iz New Yorka.

Komentara 7

KR
krenica
10:22 16.12.2010.

Niko Bulić hahaha Yugoturac,komunističko lizalo.Di si radio za vrime rušenja Dubrovnika i okupacije Vukovara i tko ti je plaćao stan u Londonu.

UK
Ugo Kajvez
10:39 16.12.2010.

I ovaj je izgubljen u svemiru, munja, ............. usredotočio se na društvo koje propada iz dana u dan umjesto da otvara nova tržišta sa brzo rastujućim gospodarstvima ........ izgleda da je on isto jedan od onih koji misli da se uhljebio za vijeka vijekova ..........

DU
Deleted user
09:14 16.12.2010.

Što se ova fura na noge... Mogla je još manji dopičak obući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije