niti kazneni bod

Direktor pivovare pijan pregazio dvije studentice - neće odgovarati

prometna nesreća, očevid, nesreća, pješak (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
12.05.2012.
u 11:15

Nakon prekršajne i kaznene prijave, kako piše Vjesnik, sud ga je oslobodio svake odgovornosti te neće dobiti niti jedan kazneni bod.

Direktor Buzetske pivovare, Vjekoslav Čedomil Osvatić službenom Renault Lagunom, pod znatnim utjecajem alkohola (2,18 g/kg), prošao je 18. studenoga prošle godine kroz crveno i na "zebri" pokupio dvije studentice koje su prelazile Vukovarsku ulicu u Zagrebu.

Nakon prekršajne i kaznene prijave sud ga je oslobodio svake odgovornosti te neće dobiti niti jedan kazneni bod, piše Vjesnik.

Prema iskazima svjedoka Osvatić je nakon nesreće kratko izašao iz vozila dok su prolaznici pomagali unesrećenima. Nakon toga sjeo je nazad u vozilo i otišao kući ne sačekavši policiju. Policija je sat i pol nakon nesreće pronašla Ostvaića u njegovom stanu u Novome Zagrebu i uhitila ga te odvela na vađenje krvi.

Na raspravi kada je trebala biti donesena presuda policija zaključuje iz liječničkih nalaza djevojaka da je jedna od njih zadobila prijelom nosa s pomakom kosti, te da se ne radi o lakoj već teškoj tjelesnoj ozlijedi, pa prema tome postoje i osnove, ne za prekršajni već kazneni progon. Policija u potpunosti odustaje od prekršajnog i pokreće kazneni progon.

Nakon toga Osvatić traži medicinsko vještačenje ozlijeda studentice, a za razliku od policajaca medicinski vještak zaključuje da ozlijeda studentice nije teška već laka, odnosno da se radi o prijelomu nosa "s blagim pomakom" čime više ne postoje obilježja za kazneni progon. 

A kako je u prekršajnom postupku već donesena odbijajuća presuda, Osvatiću se ne može dva put suditi za isto djelo, pa Općinsko državno odvjetništvo odbacuje prijavu policije čime je on nakon prekršajne, oslobođen i kaznene odgovornosti.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentara 102

DR
drug
11:43 12.05.2012.

Čovjek je samo bio PIJAN.....

Avatar million
million
11:57 12.05.2012.

Ljudi kad nece drzava da se bori za vasa prava , izborite se sami !

MA
masenko
15:42 12.05.2012.

treba se napit i gazit političare na markovom trgu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije