PROMO

I svjetske zvijezde biraju Inu

INA
31.07.2024.
u 10:29

Vrhunac je turističke sezone. U Hrvatsku se slijeva more turista, a gužve na cestama postale su svakodnevnica. Ovih dana kad je sjedenje pod klimom privilegija, radnici s pumpi ostavljaju i srce i glavu na asfaltu. A i pokoji litar znoja. Bilo na autocesti, u gradu ili u nekoj marini.  Uz svoje redovne obveze, često budu i ad hoc mehaničari, spasioci, liječnici… Provjerili smo kako izgleda tipičan radni dan na Ininoj pumpi.

„Na dan kroz maloprodajno mjesto prođe i više od 30 tisuća ljudi“, kaže nam Darko Draganjac, voditelj Ininog maloprodajnog mjesta Vukova Gorica pa prepričava jednu od urnebesnih situacija od neki dan. „Kako je postaja samo na jednoj strani autoceste, imamo dva parkinga, jedan za one koji putuju prema Zagrebu, a drugi za suprotan smjer. I dolazi jedna gospođa u panici, moli da zovemo policiju jer da joj je netko ukrao auto. Kolega ju je pitao kamo ide; kad je rekla da ide prema moru, odveo ju je na parking gdje se auti parkiraju ako idete u tom smjeru i gdje je pronašla auto.“

Da su takve situacije uobičajene priča nam i Marko Bosiljevac iz Fresh Corner restorana na Vukovoj Gorici. „Neki dan smo čovjeku pomogli na kabele upaliti auto jer mu se ispraznio akumulator. Posudimo ljudima i mobitele ako iz nekog razloga nemaju svoj. Zna se dogoditi da netko izgubi dijete. U svakom slučaju, tu smo da pomognemo“.

Vikend više ne traje dva dana, nego četiri, i to od jutra do navečer. Na marinskoj benzinskoj postaji Dubrovnik-Komolac obaraju se rekordi. „Naše planove o prodaji goriva debelo smo premašili. Vrijeme nam ide na ruku, jer kišnih dana gotovo nema“, sa simpatičnim dubrovačkim naglaskom objašnjava nam Katija Matušić, voditeljica Ininog maloprodajnog mjesta Dubrovnik-Komolac marina. Na dubrovačkom Komolcu radi troje ljudi, svatko od njih do sada se susreo s barem nekoliko svjetskih faca.

„Svi se iskrcavaju na našoj pumpi jer im je lakše da tu dođe auto po njih nego da ih po gradu love paparazzi. Imam fotografiju i s Beckhamom… Bio je prije koji dan i Brozović“, priča s osmijehom Katija i kaže mi da samo nazovem ako što trebam. A dok su oni uživali u Dubrovniku, na Ininom maloprodajnom mjestu Ljubešćica Shaquille O'Neal uživao je u Fresh Corner ponudi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije