KRIV JEDAN PUTNIK

Kaos na letu iz Zagreba u Stockholm: Posada čula buku u prtljažnom prostoru, morali otkazati polijetanje

Svečani prvi let Croatia Airlines novim zrakoplovom Airbus A220 na letu Zagreb - Split
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
11.10.2024.
u 16:26

Zbog cijele situacije putnici su bili iskrcani i prebačeni na drugi zrakoplov, a uvidom u štetu koju je pas napravio u prtljažnom prostoru, prijevoznik je odlučio preventivno povući zrakoplov iz prometa i uputiti ga na tehnički pregled

Još 30. rujna na letu Croatia Airlinesa iz Zagreba za Stockholm jedan je pas oštetio prtljažni prostor zrakoplova nakon što se uspio osloboditi iz svog kaveza, doznaje Avioradar. Iako je bio smješten u prtljažnom prostoru po pravilima, da se oslobodio shvatila je posada kada su čuli buku i trčanje psa.

Naime, zbog cijele situacije putnici su bili iskrcani i prebačeni na drugi zrakoplov, a uvidom u štetu koju je pas napravio u prtljažnom prostoru, prijevoznik je odlučio preventivno povući zrakoplov iz prometa i uputiti ga na tehnički pregled kako bi se zamijenili oštećeni predmeti. 

- U tijeku je utvrđivanje detalja i okolnosti koje su dovele do događaja sa psom u prtljažnom prostoru zrakoplova uoči redovitog leta OU486 Zagreb - Stockholm 30. rujna ove godine. Zasad se može potvrditi da je kompanija u pripremi prijevoza psa na letu OU486 Zagreb - Stockholm poštovala hrvatsku i međunarodnu zakonsku regulativu te pripadajuću internu proceduru o prijevozu životinja u zrakoplovu. Zbog određenih oštećenja u prtljažnom prostoru zrakoplova planiranog za let OU486 donesena je odluka da se zrakoplov preventivno povuče iz prometa i uputi na tehnički pregled, a putnici s navedenog leta iste su večeri prevezeni do svojeg krajnjeg odredišta našim zamjenskim zrakoplovom - navodi Croatia Airlines u upitu za Večernji list.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 2

RA
Raptor
17:25 11.10.2024.

To je bilo 30. rujna. Danas je 11. listopada. Sigurno je PR savjetovao Upravi da deset dana ne izlazi u javnosti s ovom informacijom. A treba znati da je upravo PR Criatia Airlinesa u zadnjih 20 godina, odgovoran za loš imidž ove kompanije jer svoj posao razumijeva kao stalnu potrebu da frizira informacije, da ne govori istinu i da uljepšava informacije koje pladira u javnost, tj. da laže.. Takav zadatak dao im je još bivši dugogodišnji direktor IM kojemu je PR bio u funkciji veličanja njegova imena i djela. A rezultat takvog dugogodišnjeg postupanja je taj da je Croatia Airlines jedna od rijetkih kompanija koja se u posljednjih 30 godina nije razvijala, unatoč državnim milijardama potpore. A dotični gospodin i danas upravlja kompanijom svojim utjecajem na Premijera i trenutnu upravu.

DU
dufour
16:06 11.10.2024.

Kriva je avio-kompanija: preuzeli su zivotinju u neodgovarajucem pakiranju. Ako nemaju odgovarajuce spremnike za prijevoz zivotinja, ne smijunih niti preuzimati za transport! Ovako riskirati sigurnost zrakoplova i putnika zasluzuje placanje masnih kazni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije