Ništa od ukidanja

Male škole s do 15 učenika ipak se neće gasiti?

škole
Branimir Bradarić
08.09.2014.
u 12:50

Ta ideja bivšeg ministra očito nije saživjela i to je dobro - kaže pročelnica Jadranka Mustapić-Karlić

Iako je bivši ministar školstva Željko Jovanović, najavljivao gašenje malih područnih škola s manje od 15 učenika, novi ministar Vedran Mornar, čini se, ne kani ukinuti male škole. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i sport Vukovarsko-srijemske županije, Jadranka Mustapić-Karlić, od početka se protivila toj ideji jer drži kako bi gašenjem malih područnih škola u slavonskim selima, selo postalo još neprivlačnije za ostanak mladih obitelji.

- Naša je Županija reagirala na Zajednici županija da je to pogubno, posebice što će se to očitovati na način života jer ako ugasimo male škole, gasimo i društveni i kulturni život tog mjesta budući su škole središte okupljanja i cijelog života. Da ne govorimo o mladim obiteljima sa školskom djecom koja će, ako u njihovom mjestu nema škole, otići drugdje i tako će selo izumirati. Ta ideja bivšeg ministra očito nije saživjela i to je dobro - kaže pročelnica Jadranka Mustapić-Karlić.

>> Područne škole u Vukovarsko- srijemskoj županiji ostaju raditi i ove školske godine

Komentara 1

DU
Deleted user
14:07 08.09.2014.

Slažem se da škole trebaju postojati, no nema potrebe da takve škole imaju kuhare, čistačice i slično tj. za više škola se može odrediti jednu osobu. Manji trošak. A osim toga trebalo bi i stimulirati mlade da ostanu u selima. Nažalost, škole neće pomoći kad nema posla tj. primanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije