predsjednik vlade

Milanović čestitao hrvatskim građankama Međunarodni dan žena

Zoran Milanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.03.2015.
u 16:58

- Svojim svakodnevnim primjerom i ponašanjem, Vlada Republike Hrvatske nastavlja djelovati na podizanju svijesti o iznimno važnoj ulozi žene u društvu, poručio je u čestitci.

Premijer Zoran Milanović u ime vlade i svoje osobno ime čestitao je hrvatskim građankama Međunarodni dan žena, priopćio je Ured predsjednika Vlade.

''Međunarodni dan žena spomen je na sve odlučne i hrabre žene i njihovu ustrajnu borbu za poboljšanje položaja žena u društvu. Spomen je na povijesnu težnju prema ostvarenju elementarnih ljudskih prava koja bi u svakoj uljuđenoj i osviještenoj sredini jednako i bez iznimke morala pripadati ženama kao i muškarcima.

Iako živimo u vremenima u kojima žene sudjeluju u svim sferama i segmentima socijalnog, kulturnog, političkog i gospodarskog života, napravili smo dodatni iskorak izmjenama izbornog zakona. Osiguravajući veću zastupljenost žena na izbornim listama, potvrdili smo važnu ulogu države u unaprjeđenju položaja žena koja zakonodavnim putem osigurava rodnu ravnopravnost i omogućuje što ravnomjerniju zastupljenost na svim, pa i najvišim pozicijama odlučivanja. Jednako važnima smatramo, i zato ih dosljedno osiguravamo, mehanizme za sprječavanje još uvijek prisutnih kršenja prava žena. Svojim svakodnevnim primjerom i ponašanjem, Vlada Republike Hrvatske nastavlja djelovati na podizanju svijesti o iznimno važnoj ulozi žene u društvu, nastojeći da sve ono što je o pravima žena u zakonima zapisano ili u prigodnim govorima izrečeno, u cijelosti zaživi i postane stvarnom i neopozivom društvenom stečevinom.'', poručio je u čestitci.

>> Znanstvenicama nije nikad bilo teže dobiti posao 

>> Prosvjedom 'Dan otpora - ne mjerama štednje' bore se za prava žena

Komentara 22

CR
crocro
17:57 07.03.2015.

Teško je preko usta prevući riječ Hrvatice. Vrlo teško. No da li se ta čestitka odnosi i na predsjednicu Republike Hrvatske. Koja je osim građanke i Hrvatica. Ne vjerujem da se čestitka odnosila i na predsjednicu RH, jer ona nije priznata od strane premijera a niti joj je premijer čestitao na pobjedi. Kako je to ipak čestitka ona se vjerijatno ne odnosi na predsjednicu jer kada bi se odnosilo na predsjednicu to znači da bi joj morao čestitati. A premijer ne čestita predsjednici. Ali bi se premijer trebao očitovati da li se čestitka odnosi na predsjednicu RH, obzirom da je predsjednica Hrvatica.

DU
Deleted user
17:09 07.03.2015.

Druže Milanoviću, osim građanki u hrvatskoj žive i Hrvatice, ne biste vjerovali.

BA
bakulušić
18:13 07.03.2015.

...a Hrvaticama poželio sretan put do Zavoda za zapošljavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije