ZAŠTIĆENI ZAKONOM

Morski lavovi okupirali plažu u Kaliforniji, zatvorena je za ljude: 'Nevjerojatno su pokretni'

Morski lavovi sunčaju se na splavima u San Franciscu
Foto: Xinhua/ABACA/ABACA
1/3
23.08.2024.
u 09:25

Marge Brigadier, volonterka programa Bay Net Nacionalnog morskog utočišta Monterey Bay, rekla je da su morski lavovi zaštićeni američkim zakonom koji zabranjuje ljudima da mijenjaju ponašanje morskih lavova, što znači da im se ne smiju približavati ili ih tjerati

Stotine morskih lavova osvojile su kalifornijsku plažu San Carlos u Montereyu u Kaliforniji, zbog čega su lokalni dužnosnici zatvorili to područje za ljude. Postavljena je traka s upozorenjem, ali gomile ljude i dalje se okupljaju privučene životinjskim spektaklom, fotografirajući morske lavove dok se odmaraju i igraju na pijesku i u vodi.

Dok se morski lavovi ili tuljani često mogu vidjeti na nekim plažama duž obale Kalifornije, lokalni stanovnici kažu da nikada nisu vidjeli toliko morskih sisavaca u Montereyu. Lisa Uttal, morska biologinja iz Nacionalnog morskog rezervata Monterey Bay, rekla je da nije jasno zašto su morski lavovi odabrali baš plažu San Carlos, ali da ih možda privlači bogata raznolikost u opskrbi hranom tog ekosustava.

Gotovo svi na plaži su mužjaci, rekla je. "Oni migriraju ovamo iz Venture i Kanalskih otoka... Nevjerojatno su pokretni. Obično jure za hranom a Nacionalno morsko utočište Monterey Bay tako je bogato", rekla je Uttal. Očekuje se da će ostati na plaži San Carlos tri do četiri tjedna, rekla je Uttal.

POVEZANI ČLANCI:

Marge Brigadier, volonterka programa Bay Net Nacionalnog morskog utočišta Monterey Bay, rekla je da su morski lavovi zaštićeni američkim zakonom koji zabranjuje ljudima da mijenjaju ponašanje morskih lavova, što znači da im se ne smiju približavati ili ih tjerati. "Ljudi samo trebaju razmisliti o tome kako bi se osjećali da se odmaraju na krevetu i drijemaju, a nešto veliko stalno dolazi i tjera ih iz kuće", kaže ona.

>> FOTO Najopasnije životinje na svijetu

Morski lavovi sunčaju se na splavima u San Franciscu
1/26
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije