prognoza

Nakon kiše i pada temperature, opet stižu sunčani dani i porast temperature

Zagreb, sunčano vrijeme (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
16.05.2015.
u 09:19

U nedjelju će biti djelomice sunčano uz promjenjivu, mjestimice i pojačanu naoblaku, uglavnom u unutrašnjosti.

Danas će biti promjenjivo, prijepodne i pretežno oblačno uz povremenu kišu.

U drugom dijelu dana oblaka će biti manje pa su moguća sunčana razdoblja, ali i dalje ostaje nestabilno pa će postojati mogućost za lokalne pljuskove i grmljavinu, javlja Vrijeme.net

Najpovoljnije će biti u Dalmaciji gdje će kiše biti tek ponegdje. U unutrašnjosti će puhati umjereni sjeverac, a na Jadranu će umjereno i jako jugo postupno okretati na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 11 do 15, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti 15 do 20, a na Jadranu od 20 do 25°C.

Stižu opet sunčani dani i porast temperature

U nedjelju će biti djelomice sunčano uz promjenjivu, mjestimice i pojačanu naoblaku, uglavnom u unutrašnjosti. Značajnije oborine se ne očekuje, ali i dalje postoji mala mogućnost za poslijepodnevne lokalne nestabilnosti, većinom u zaleđu Dalmacije i na krajnjem sjeverozapadu zemlje. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 9 do 13, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti 20 do 25, a na Jadranu od 24 do 28°C.

>>Vakula: Nastavlja se iznadprosječno toplo vrijeme

Komentara 1

LO
loza
20:45 16.05.2015.

kao jedan od rezultata globalnog zatopljenja navedeno je nemogučnost predviđanja vremena jer postoječi modeli više neče funkcionirati. nešto kao što je sada što prognoza ne radi tjedan dana. a još dvije tri sezone kao prošle i ode turizam u baj baj, jedino što če nam ostati je dubrovnik, niti na Zrće se ne dolaziti sa kišobranima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije