milorad pupovac:

'Nije u Vukovaru problem ćirilica nego što odlaze i Hrvati i Srbi'

milorad pupovac,portal
Patrik Macek/PIXSELL
03.03.2013.
u 10:29

Ćirilica u Vukovaru važna je kao element ravnopravnosti i zaštite identiteta, kaže Pupovac.

Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i saborski zastupnik Milorad Pupovac izjavio je da se dovođenjem u pitanje rezultata popisa stanovništva na području Vukovara skreće pozornost s činjenice da ni Srbi ni Hrvati trenutno nemaju pretpostavku da tijekom cijele godine žive u tom gradu.

- Mnogo veći problem predstavlja činjenica da s tog područja, nažalost, odlaze i Srbi i Hrvati - rekao je Pupovac novinskoj agenciji Srna. Komentirajući tvrdnju predsjednika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislava Josića kako u tom gradu treba ponovo provesti popis stanovništva, ali nakon provjere prebivališta, Pupovac drži kako za takve prijedloge ne postoji zakonsko uporište te da će "kampanja protiv uvođenja ćirilice trajati sve do početka primjene tog zakona".

- Ćirilica u Vukovaru važna je kao element ravnopravnosti i zaštite identiteta te kao element pokazivanja tolerancije i zaštite zajedničkog života - kaže Pupovac.

>>'Ne odustajemo! Spriječit ćemo silom postavljanje ćiriličnih ploča'

Ključne riječi

Komentara 288

VE
velikazmija
12:07 03.03.2013.

gadi mi se ovo sa jasenovcom sva brda po hrvatskoj su kosturnice hrvata i kosti jednostavno ispadaju i iz zagrebačke gore i iz slovenski i hrvatski gora i slovenskih jama pa koji jasenovac ja ravan TITINOM POKOLJU HRVATA poslije rata poslije rata i u ratu www .

MA
mazg93
12:35 03.03.2013.

"Ne dirajte mi ravnicu....jer ja sam se vratio...I sad još više cijenim to što imam i čisti si slobodan zrak koji dišem..."-evo kaže jedan branitelj koji je pakao prošao i živ ostao.

CR
crnaguja1950
10:49 03.03.2013.

ma slažem se,nije problem ćirilica,problem su Srbi,pogotovo oni koji nisu još sjeli na optuženičku klupu da kažu nešto o našim ljudima koji su nestali a još im kosti ne možemo naći.O isprici da ne govorimo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije