Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO JE APSOLUTNA LAŽ'

NYT objavio da Biden razmišlja o povlačenju iz kampanje, ekspresno im stigao odgovor iz Bijele kuće

U.S. President Joe Biden receives a briefing from federal officials on extreme weather at the D.C. Emergency Operations Center in Washington
Foto: ELIZABETH FRANTZ/REUTERS
1/5
04.07.2024.
u 02:00

Nakon te objave glasnogovornik Bijele kuće Andrew Bates je na društvenoj mreži napisao: "Ova tvrdnja je apsolutna laž".

Američki predsjednik Joe Biden "apsolutno" ne razmišlja o povlačenju iz utrke za drugi mandat, rekla je u srijedu njegova glasnogovornica, dok pitanja o njegovim mentalnim zdravstvenim sposobnostima rastu nakon katastrofalne debate s Donaldom Trumpom. Demokrat Biden "nastavlja kampanju... ostaje u utrci", rekla je novinarima Karine Jean-Pierre. Na novinarsko pitanje namjerava li se sadašnji 81-godišnji predsjednik povući, odgovorila je: "Apsolutno ne". 

New York Times je u srijedu izvijestio da je Biden rekao suradniku da je svjestan da možda neće moći spasiti svoju kandidaturu ako javnost, nakon loše prošlotjedne rasprave, u nadolazećim danima ne uspije uvjeriti da je sposoban za posao prvog čovjeka Sjedinjenih Država. Nakon te objave glasnogovornik Bijele kuće Andrew Bates je na društvenoj mreži napisao: "Ova tvrdnja je apsolutna laž".

U.S. President Joe Biden receives a briefing from federal officials on extreme weather at the D.C. Emergency Operations Center in Washington
1/17

Prošlog je tjedna uredništvo NYT-a pozvalo Bidena da odustane od utrke nakon lošeg nastupa u debati. Biden je u srijedu razgovarao sa zabrinutim članovima svog predizbornog tima i rekao im da ostaje u utrci, rekla su dva izvora upoznata s razgovorom. "Ostajem u utrci", rekao je Biden, prema jednom izvoru.

Predsjednik će se sastati s demokratskim guvernerima u srijedu u 18:30 po lokalnom vremenu (22:30 GMT) kako bi ih uvjerio da je spreman za posao nakon loše rasprave s Trumpom. Neki guverneri će prisustvovati virtualno. Biden je već razgovarao s čelnikom manjine u Zastupničkom domu Hakeemom Jeffriesom i čelnikom većine u Senatu, senatorom Chuckom Schumerom, u srijedu, rekao je dužnosnik Bijele kuće.

VEZANI ČLANCI:

Također je u srijedu razgovarao s demokratom iz Predstavničkog doma Jimom Clyburnom, čiji je ured nakon toga rekao da su imali dug, privatni razgovor. Clyburn je u srijedu za CNN rekao da bi stranka trebala održati "mini predizbore" ako se Biden povuče, čime bi on postao prvi viši član stranke koji je javno govorio o tome kako bi zamjena Bidena kao kandidata funkcionirala. Clyburn je u utorak rekao da će podržati potpredsjednicu Kamalu Harris kao predsjedničku kandidatkinju ako se Biden povuče. Harris je vjerojatni nasljednik ako Biden ode u mirovinu, reklo je Reutersu više izvora.

Bidenov slab učinak u debati protiv Trumpa u Atlanti prošlog tjedna potaknuo je pozive da se povuče kao demokratski predsjednički kandidat na izborima 5. studenog. Demokrati su u utorak ponovili svoju zabrinutost zbog Bidena. Bivša predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi, dugogodišnja Bidenova saveznica, rekla je da je legitimno pitati je li Bidenovo pojavljivanje u Atlanti "epizoda" ili situacija.

FOTO Plenković organizirao svečanost u Banskim dvorima: Pogledajte tko je sve došao

U.S. President Joe Biden receives a briefing from federal officials on extreme weather at the D.C. Emergency Operations Center in Washington
1/42

Komentara 1

PA
pasodoble12
19:39 04.07.2024.

A kako brzo razmišlja, mogao bi povući kandidaturu nakon izgubljenih izbora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije