ZAVIČAJNA PRIREDBA "RAMSKO SILO"

Običaji Ramaca pred 450 posjetitelja

Ramsko silo
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
19.01.2014.
u 12:32

Običaje zavičaja Ramcima su ovdje donijeli folkloraši KUD Rama, ženska pjevačka skupina Čuvarice i narodni guslar Tomislav Strukić.

Tradicionalna sedma zavičajna priredba „Ramsko silo“okupila je u dvorani „Honda“ u Jakšiću pokraj Požege izvođače iz Rame,  ali i Slavonije, a više od 450 posjetitelja moglo je čuti izvorne pjesme starog kraja, te Slavonije gdje su se desetljećima doseljavali. Priredbu je organizirala Ramska zajednica Požega, a nazočili su joj brojni uglednici iz njihovog zavičaja kao što je Luka Faletar, Izaslanik općine Rama i Federacije BiH, kao i iz  Požeško-slavonske županije među kojima su bili župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, dogradonačelnik Požege Darko Puljašić i drugi.

Pozdravne riječi uputili su predsjednik Ramske zajednice Požega Dragan Kapčević i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević. Gosti iz Rame odigrali su malonogometni susret sa domaćinima, a služena je sveta misa u jakšićkoj crkvi.

Običaje zavičaja Ramcima su ovdje donijeli folkloraši KUD Rama, ženska pjevačka skupina Čuvarice i narodni guslar Tomislav Strukić, a tamburaši Veličke legende izveli su niz slavonskih pjesama, dok je za cjelovečernju zabavu bila zadužena požeška skupina San pod vodstvom Mile Banovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije