reakcije iz austrije

ORF: Kosor pred svojim najvećim uspjehom i najvećim porazom

kosor
Željko Mršić/PIXSELL
01.12.2011.
u 23:45

Moguća Milanovićeva pobjeda protumačena je teškim stanjem i rastućim siromaštvom u zemlji, posebice velikom nezaposlenošću i prezaduženosti države

Austrijska televizija ORF je u četvrtak navečer u svom drugom dnevniku ZiB 2 izvijestila kako je Europski parlament impozantnim brojem glasova prihvatio ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Navela je da bi naša zemlja slijedeći tjedan trebala s EU potpisati pristupni Ugovor, a 1. srpnja 2013. godine postati njenom punopravnom članicom.

Isti je izvor ustvrdio kako trenutačno hrvatska premijerka i čelnica konzervativnog HDZ-a Jadranka Kosor stoji istovremeno  pred svojim "najvećim političkim uspjehom i najvećim porazom, obzirom na prognoze da bi HDZ na nedjeljnim izborima mogao postati gubitnik, a SDP Zorana Milanovića izborni pobjednik". Moguća Milanovićeva pobjeda protumačena je teškim stanjem i rastućim siromaštvom u zemlji, posebice velikom nezaposlenošću i prezaduženosti države, a ne njegovim posebnim sposobnostima.  

Istaknuto je kako je čelnik SDP-a protiv dolaska MMF-a u Hrvatsku, a teška situacija u zemlji ilustrirana je slikom besposličara koji u Zagrebu prekapaju po kantama za smeće sakupljajući plastične boce i ostatke hrane.  Spomenuto je i društveno zlo današnjice – korupcija - i  s  tim u vezi suđenje bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, na koje se, kako je istaknuto, gleda kao na "grijehove HDZ-a", što također tjera vodu na SDP-ov mlin.

ORF je također izvijestio da je nakon potpisa pristupnog ugovora, obveza nove hrvatske vlade da u veljači slijedeće godine raspiše referendum o ulasku Hrvatske u EU, a zemalja članica Unije da potom pristupni Ugovor ratificiraju u svojim parlamentima. Gotovo svi austrijski elektronski mediji i tiskani u svojim večernjim izdanjima izvijestili o otvorenim vratima Hrvatskoj u EU, uz napomenu da je "zelenim svijetlom" europarlamentaraca, naša zemlja, samo nekoliko dana prije parlamentarnih izbora uklonila još jednu prepreku na svom europskom putu.

Neki su toj vijesti posvetili više, neki manje prostora, no svima im je zajedničko to da izvješćuju o pohvalama predsjednika EP Jerzyja Buzeka Hrvatskoj zbog "dojmljivog broja donešenih reformi" i njenih dosadašnjih postignuća zbog kojih je postala uzor u regiji. ORF na svom portalu napominje kako su izgledi za kandidatski status Srbije, nakon sukoba na granici s Kosovom  "sve tmurniji", te kako je i austrijski potkancelar i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger  postao zdvojan kada se radi o postignutom napretku Srbije u ispunjavanju preuzetih obveza.

Komentara 6

Avatar guten_tag
guten_tag
02:32 02.12.2011.

osoba kojoj su najviše puta prekršena ljudska prava u hrvatskoj u zadnje dvije godine . neviđena medijska i ljevičarska hajka na sramotu hrvatskog naroda i društva . takve gadosti je još iskusila obitelj pokojnog hrvatskog predsjednika dr franje tuđmana . niste čuli niti jedne javne osobe koja se tome suprotstavila . nazdravlje hrvati .

OB
-obrisani-
06:42 02.12.2011.

Osoba koja smatra Hrvatsku Svojom Prčijom J.Kosor : Hrvatska to sam ja

OB
-obrisani-
06:46 02.12.2011.

Milanovićeva pobjeda protumačena je teškim stanjem i rastućim siromaštvom u zemlji, posebice velikom nezaposlenošću i prezaduženosti države ==================================================== Odgovor Jadranke Kosor : Hrvatska - to sam ja i tko mi što može ! ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ Vidjeti ćemo Jadranka, vidjet ćemo : NEDELJA je blizu,i sve bliže i bliže kao i svjetlo na kraju nekog tunela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije