Povijesna euharistija

Papa Franjo misom za dvije države srušio i državne granice

Pope Francis (C) is hugged by several people, next to Mexico's President Enrique Pena Nieto (L, showing back) and Mexico's first lady Angelica Rivera (R), at the airport in Ciudad Juarez, Mexico, February 17, 2016.
Foto: Reuters/PIXSELL
19.02.2016.
u 00:20

„Nikad više smrti zbog iskorištavanja čovjeka!“, pozvao je Franjo, koji, evo, želi rušiti i državne granice.

Prvi je put jedan papa održao misu na granici između dviju država. Papa Franjo je, zadnji dan boravka u Meksiku, održao misu u gradu Ciudad Juarezu na meksičko-američkoj granici. S obje strane pogranične žice vjernici su došli slušati papu Franju.

Ta misa je simbol cijelog papina pohoda u Meksiku (od 13. do 18. veljače), jer ukazuje na sve boljke današnjeg društva. Meksikanci i općenito stanovnici južnoameričkih država desetljećima žele ući u SAD i ostvariti svoj san: slobodu i ekonomski boljitak. U SAD-u ima 30 milijuna Latinoamerikanaca. Franjo je otišao do križa na 80 metara od granice. S jedne strane bili su Meksikanci u Meksiku, a s druge Meksikanci u SAD-u. Meksikanci koji su uz pomoć bandi uspjeli ući u SAD, sada se nisu mogli vratiti u svoju državu vidjeti papu jer se više ne bi mogli vratiti u SAD gdje žive kao tajni imigranti. Gledali su papu kroz žicu na obali Rio Grandea, rijeke koja je svjedočila smrti tisuća osoba u pokušaju prelaska granice koju su postavili ljudi.

„Nikad više smrti zbog iskorištavanja čovjeka!“, pozvao je Franjo, koji, evo, želi rušiti i državne granice.

>> Papa Franjo: Bog će zatražiti račun od onih koji ljude u današnje vrijeme pretvaraju u robove

>> Trump neprilično odgovorio papi Franji: Ako i kada ISIL napadne Vatikan...

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar primjedba
primjedba
01:14 19.02.2016.

Jednom ukorijenjen u vlasti, Zvijer (Antikrist) i sila iza njega (Sotona) će ići uspostaviti apsolutnu kontrolu nad svim narodima na zemlji da ostvare svoj pravi cilj. Zato on hoće da ruši i državne granice. Cilj je jasan. Ko suza.

UN
unbekant
08:15 19.02.2016.

A onaj Strumpf ni je mogo to da sprjeci,eh jadana je amerika,koga zeli na svoje celo drzave

Avatar Josip M
Josip M
18:09 19.02.2016.

Svaka čast Papi on je Genijalac,dobro bi bilo samo kada bi ga pratili i mnogi drugi u hrvatskoj politiki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije