Traži dom

Pax obožava igru, a najdraža joj je prijateljica kujica Sia

Pax
Foto: Privatni album
1/7
07.07.2016.
u 14:20

Maca je spašena iz seoskog dvorišta, u kojem je gotovo i uginula od gladi, a u novi dom stiže zdrava i sterilizirana

Malena Pax živi da bi se igrala, većinu dana provodi jurcajući po stanu pa je njezina teta čuvalica od milja zove leteća vjeverica.

Radoznala je i spretna, a igrati se može s bilo čim što pronađe oko sebe, od igrački do svog repa, pseće šape, tetinih prstiju. Pax je i umiljata i nježna, uživa kad legne uz tetu čuvalicu, a svoje zadovoljstvo potvrđuje i predenjem. Voli Pax i druge mačke, čak i one koje ne vole nju, ali joj je ipak najdraža prijateljica kujica Sia.

- U životu nisam vidjela mačku koja je toliko zainteresirana za psa. Slijedi je po stanu, obožava ležati uz nju ili na njoj, valjati se po njoj, umiljavati joj se, igrati se njenim šapama ili vrhom repa, čistiti joj uši i dlake na trbuhu - kaže teta čuvalica. I dodaje da je Pax i vrlo ustrajna, ne odustaje lako od onoga što je naumila napraviti.

Prema procjeni veterinara, Pax ima manje od godine dana. Kod tete čuvalice došla je iz jednog seoskog dvorišta, spašena je u zadnji tren da ne ugine od gladi. Zbog svega što je proživjela pomalo je nepovjerljiva prema nepoznatim osobama. Treba čovjeka koji će imati strpljenja čekati da se opusti i pokaže koliko je draga. U novi dom dolazi zdrava, očišćena od svih parazita, cijepljena protiv zaraznih bolesti i sterilizirana.

Udomljava se kao član obitelji, njezini ljudi obvezuju se da će brinuti o zdravlju i prehrani, ali i sigurnosti mace. Za ostale informacije nazovite 098/205-049.

Ključne riječi

Komentara 2

IM
imotadin
17:38 07.07.2016.

Najlakši put u kraljevstvo nebesko jeste kada se gladna životinja napoji, nahrani i udomi. Čovjeku drago, a Bogu još draže. Posebno mačke! Ništa ljepše ni umiljatije pod nebeskom kapom nego mačka. I ne čudi me da su ih stari Egipćani držali za Boga i pravili kipove u njihovu čast. Dobro, možda mačka i nije baš Bog, ali anđeo svakako jeste.

EB
EBERT
15:50 07.07.2016.

To je seoska idila za jadne zivotinjice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije