afganistan

Policajac glavni sumnjivac za ubojstvo NATO-ovih časnika

afganistan,kabul
Reuters/PIXSELL
26.02.2012.
u 14:10

Mladi Abdul Saboor je nakon pucnjave pobjegao, a policija za njime još uvijek traga.

Glavni sumnjivac za jučerašnje ubojstvo dvojice NATO-ovih časnika u uredima ministarstva unutarnjih poslova u Kabulu je afganistanski policajac, javljaju lokalni dužnosnici.

Kako prenosi BBC, riječ je o 25-godišnjem Abdulu Sabooru iz provincije Parwan, koji je bio zadužen za osiguranje zgrade i imao je pristup sigurnim radio-kanalima koje koriste ministri. Saboor je nakon pucnjave pobjegao iz zgrade ministarstva, a upravo je njegovo bjegunstvo glavni razlog zašto ga policija smatra odgovornim. Njegov dom je pretražen, a rođaci u Kabulu pritvoreni.

Incident se dogodio na peti dan prosvjeda zbog spaljivanja primjeraka Kurana, tijekom kojih je poginulo najmanje 29 ljudi diljem zemlje, a NATO je nakon incidenta povukao sve svoje ljude iz aftanistanskih ministarstava. Predsjednik Hamid Karzai u subotu je osudio ubojstva, rekavši kako još nije jasno tko je odgovoran. Iz NATO-a poručuju kako je brzo rješavanje ovog slučaja u interesu Afganistanaca, kao što je i u njihovom.

Ključne riječi

Komentara 7

MA
mareiaco
17:02 26.02.2012.

A što ti ameri misle da će cvjeće bacat na njih.Ja mislim da su oni jedna vrsta sotonista jer sva zla u svjetu oni i židovi rade.

MP
mprelesn
20:17 26.02.2012.

nato mora ostati u afganistanu... jer bi u suprotnom bilo 2:0 protiv velesila i 10-tak milijuna poklanog nedužnog naroda koji samo želi živjeti normalan i siromašan život...

OB
-obrisani-
15:54 26.02.2012.

Americka vlada je nacinila gresku onog dana kad su odlucili uci u Afganistan. Zemlja je vec iskusila rat sa Rusijom i narodu je bilo dosta stranih sila i njihovih vojnika koji nikad nisu pokazali postovanje prema Afganistanu i njihovom drustvu i kulturi. Sve sto se dogadja ovih dana nije samo zbog paljenja Kurana vec zbog frustracije stanovnistva zbog okupacije koja traje godinama i joj se ne vidi kraj. Okupacija Afganistana je najpogodnije tlo za regrutovanje novih clanova Al Qaide. A kao i kod svake okupacije stanovnistvo se bori protiv neprijateljske sile svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima. Kod takve borbe humanost prestaje da postoji a mrznja prema okupatoru je najjace osjecanje. Da su Amerikanci bili pametni napustili bi Afganistan odavno i pustili stanovnike te zemlje da kroje vlastitu sudbinu. Ustedjeli bi i novaca i tisuca ljudskih zivota na obje strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije