teško ubojstvo

Političaru koji je u prometu skrivio smrt disidenta s Kube prijeti zatvor

pogreb, oswaldo paya
Reuters/PIXSELL
01.08.2012.
u 07:58

Carromero je izazvao prometnu nesreću u u kojoj je poginuo Oswaldo Paya, jedan od najžešćih protivnika jednostranačke vladavine na Kubi koji se proteklih žestoko borio za provedbu referenduma o pitanju legalnosti tamošnje vlasti.

Protiv španjolskog političara Angela Carromera koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo kubanski politički disident Oswaldo Paya podignuta je optužnica za teško ubojstvo, javila je u srijedu kubanska državna novinska agencija, piše CNN. Oswaldo je bio jedan od najžešćih protivnika jednostranačke vladavine na Kubi, a proteklih desetljeća žestoko se borio za provedbu referenduma o pitanju legalnosti tamošnje vlasti.

Ako ga sud proglasi krivim, Carromero bi mogao odležati do deset godina u zatvoru. Nesreća u kojoj su živote izgubili Paya i Harold Cepero dogodila se 22. srpnja kad je španjolski političar vozio u Santiago de Cubu gdje je trebao upoznati neke od Payinih pristalica. Carromero je vozio prebrzo, izgubio kontrolu nad vozilom te sletio s ceste i zabio se u drvo.

S njima je putovao i švedski političar Jans Aron Modig. On je nakon nesreće bio prisiljen uputiti službenu ispriku kubanskim vlastima jer je došao istražiti političke aktivnosti disidentskih vođa čije je djelovanje zakonom strogo zabranjeno. Vlasti su mu dopustile povratak u Švedsku, a same se moraju suočiti s golemim pritiskom javnosti i obitelji poginulog koja ih optužuje za Payino ubojstvo.

>>Čačić ulovljen da ponovo vozi i još k tome s mobitelom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije