TRAGEDIJA

Preminuo načelnik Općine Ribnik Nikola Tržok

trzok
ARHIVA VL
01.07.2010.
u 13:18

Načelnik Ribnika umro je u karlovačkoj bolnici od posljedica teškoga moždanog udara koji je doživio prije deset dana.

Nikola Tržok, načelnik Općine Ribnik, preminuo je u četvrtak u 8.30 sati u karlovačkoj bolnici od posljedica moždanog udara koji je doživio prije deset dana, a potom bio u teškom stanju i na liječenju u bolnici.

Iako je u ribničkom kraju bio poznat kao dugogodišnji ugledni obrtnik i vlasnik obiteljske stolarije, Nikola Tržok veću je pažnju javnosti skrenuo na sebe aktivnim ulaskom u politiku. Kao dugogodišnji član HSS-a poznat je po nizu pobjeda na izborima u Ribniku, u kojima je, kao nositelj liste, nerijetko osvajao apsolutnu većinu i u Općinskom vijeću, dobivši povjerenje čak 70 do 80 posto onih koji su izašli na izbore. Općinu je, kao volonter, vodio od njezina osnutka. Iznimno su ga cijenili svi stanovnici toga kraja, pa čak i politički suparnici, zato su svi koji su ga poznavali šokirani viješću o njegovoj smrti. Tim više što je bio pobornik zdravog načina života, a mnogo vremena provodio je i u svom mlinu na Kupi. Iza njega ostaje velika praznina u političkom radu HSS-a, ali i u vođenju općine Ribnik.

Nakon što je na posljednjim neposrednim izborima dobio veliko povjerenje stanovnika općine, za njegova je zamjenika izabran HDZ-ovac Ivan Sopčić. No budući da je Sopčić prije nekoliko mjeseci preuzeo profesionalnu dužnost pročelnika u susjednoj općini Žakanje, u Ribniku će najvjerojatnije uslijediti novi izbori za načelnika. Ovaj put bez Nikole Tržoka, koji je na načelničko mjesto prošlih desetak godina već bio gotovo "pretplaćen".

Posljednji ispraćaj Nikole Tržoka bit će na groblju u Lipniku u subotu 3. srpnja u 17 sati.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mik
16:04 01.07.2010.

Pokop Nikole Tržoka nije u 17 sati nego u 16.30 h

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije