NAPADAČ PRESUDIO SEBI

Pucnjava na Floridi, u trgovini ubijene tri osobe: 'Radilo se o zločinu iz rasne mržnje'

A recovered rifle lies on a table after a shooting at a Dollar General store in Jacksonville
Foto: JACKSONVILLE SHERIFF’S OFFICE/
1/3
27.08.2023.
u 07:24

Bijelac naoružan puškom i pištoljem ubio je troje crnaca prije nego što je presudio sebi

Dvojica muškaraca i žena ubijeni su u subotu u Jacksonvilleu na Floridi u pucnjavi koju policija tretira zločinom iz rasne mržnje. Pucnjava se dogodila u trgovini Dollar General store, dodaje Fox. Bijelac naoružan puškom i pištoljem ubio je troje crnaca prije nego što je presudio sebi. 

"Mrzio je crnce" rekao je šerif T.K. Waters na tiskovnoj konferenciji.

Napadača nije imenovao, ali je kazao da je prije napada objavio nekoliko proglasa protiv crnačkog stanovništva.  Policija vjeruje da je djelovao sam. Sjedinjene Države imaju više komada osobnog oružja nego stanovnika zbog zakona koji im daje pravo na to i krajnje jednostavne nabave. 

POVEZANI ČLANCI:

Posljedica takve politike je vrlo visok stupanj smrti vatrenim oružjem u SAD-u u odnosu na druge razvijene zemlje.  U petak navečer dvije žene ranjene su metcima u Chicagu dok su pratile utakmicu White Soxa iz sjevernoameričke bejzbolske lige.  U subotu ujutro, hicima iz vatrenog oružja ranjenoje sedam osoba na karipskom festivalu u Bostonu.

>> VIDEO Eksplozija na postaji autoplina u Rumunjskoj

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Jopa
Jopa
10:32 27.08.2023.

Ovaj zločin je dospio u medije isključivo zbog toga što je bijelac počinitelj, a inače je omjer takav da su crnci daleko puta više počinitelji zločina.

VI
Vizigotivandali
22:36 28.08.2023.

Zzzzz

VI
Vizigotivandali
22:30 28.08.2023.

Sam si je kriv što ih je pustio iz kavezu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije