predstavnici Srba položili vijence u Vukovaru

Pupovac: Pitanje nestalih kao i odgovornih tema je u kojoj bismo svi trebali ponijeti dio odgovornosti

Predstavnici Srba iz Hrvatske i Veran Matić položili su vijence u spomen na ubijene Srbe i Hrvate tijekom Domovinskog rata
Foto: Branimir Bradarić
1/5
16.11.2021.
u 12:19

– Ja ću biti u Koloni sjećanja, profesor Pupovac prije je bio u Koloni, to što nije u Koloni ove godine ne znači da neće biti opet. I ja i on ćemo nastojati da se podjele prevladaju – kazao je potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević

Predstavnici Srba u Hrvatskoj odali su počast svim nestalim i ubijenim Vukovarcima iz 1991., kao i ubijenima na Ovčari i drugim stratištima. Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i saborski zastupnik Milorad Pupovac položio je vijence u Dunav kod Veslačkog kluba Vukovar. S njim je i potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević, izaslanik predsjednika Republike Srbije Veran Matić te članica Udruženja porodica ubijenih, poginulih, nestalih i nasilno odvedenih ''Protiv zaborava'' Radojka Mrkić. 

Predstavnici Srba iz Hrvatske i Veran Matić položili su vijence u spomen na ubijene Srbe i Hrvate tijekom Domovinskog rata.

Saborski zastupnik Milorad Pupovac i potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević dali su izjavu za medije. 

"Mi bismo trebali živjeti budućnost svoje djece, a ne prošlost svojih očeva. Ne bismo trebali živjeti u strašnoj prošlosti naših predaka. Dolazimo ovamo da bismo u sjećanju oživjeli naše ideale, ideale naših budućih sloboda", kazao je Pupovac.

"Pitanje nestalih i odgovornih zajednička je tema, tema u kojoj bismo svi trebali ponijeti dio odgovornosti, i Zagreb i Beograd. Ne samo da podržavamo nastavak razgovora već želimo da se što prije dođe do konkretnih rezultata", kazao je Pupovac.

"Pitanje nestalih i odgovornih nije nešto o čemu ćemo prestati brinuti, to je pitanje koje sprečava da imamo duboki osjećaj mira u Hrvatskoj i da postoji miran odnos među ljudima koji žive s obje strane", dodao je. "Moj je san da ovaj grad ne bude podijeljen ni u sjećanju ni u komemoriranju. Ovo što radim ima cilj da ta podjela prestane", kazao je Pupovac. 

"Vukovar zaslužuje da se sjetimo svih koji su stradali. Građani u ovom gradu međusobno razgovaraju, dijele probleme, a na nama je da mi, koji dođemo, da im pružimo ruku i da im pomognemo riješiti probleme Ja ću biti u Koloni sjećanja s ostalim članovima Vlade", kazao je Boris Milošević. 

"Ja ću biti u Koloni, profesor Pupovac prije je bio u Koloni, to što nije u Koloni ove godine ne znači da neće biti opet. I ja i on ćemo nastojati da se podjele prevladaju, obave razgovori u lokalnoj zajednici. Smatram da je ova Vlada pokrenula dijalog. To je proces, negativnih pojava ima i mislim da će svake godine taj proces biti bolji", dodao je Milošević. 

Video: Pogled iz zraka na vodotoranj – simbol Vukovara

 

Komentara 30

VI
Vivian
12:49 16.11.2021.

S gnusanjem , prkose i rugaju se zrtvama velikosrpske agresije. Licemjeri.

Avatar turskicobane
turskicobane
12:49 16.11.2021.

pupi gdje je dr. Ivan Šreter ???? plenki i hdz_ovci jeli te stid !?

Avatar Primarius
Primarius
12:30 16.11.2021.

Mir mir mir...nitko nije kriv...žalosno i otužno za gledati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije