Nove cijene goriva

Slovenski portal: 'Hrvati na račun turista pune proračun'

gorivo
Marko Mrkonjić/PIXSELL
23.07.2013.
u 14:39

"Usred turističke sezone Hrvatska tako želi napuniti državni proračun", pišu 24ur te dodaju da će sadašnje cijene u Hrvatskoj biti na snazi do 5. kolovoza kada će se ponovno prilagoditi kretanjima na tržištu i tečaju dolara.

Slovenski portal 24ur je zanimljivim naslovom popratio dizanje trošarina na gorivo u Hrvatskoj zbog čega su cijene od ponoći porasle i do 57 lipa po litri.

24ur piše da ovim potezom Hrvatska puni svoj proračun na račun turista jer su očito primijetili da je Vlada podigla trošarine baš u jeku najžešće turističke sezone kada je najviše stranaca na našoj obali.

I u Sloveniji cijene goriva rastu

"Hrvati na račun turista pune proračun" naslov je teksta u kojem 24ur piše i o povišenju cijena u Sloveniji koje su se 1. srpnja digle zbog višeg PDV-a, dok su sinoć porasle zbog "redovitog usklađenja". Najviše je porasla cijena benzina sa 95 oktana i to 2,5 centa i sada stoji 1,518 eura.

Slovenski medij objašnjava da je do porasta cijene goriva u Hrvatskoj došlo zbog povećanja trošarina koje je odlučeno na sjednici Vlade prošlog tjedna. "Usred turističke sezone Hrvatska tako želi napuniti državni proračun", pišu 24ur te dodaju da će sadašnje cijene u Hrvatskoj biti na snazi do 5. kolovoza kada će se ponovno prilagoditi kretanjima na tržištu i tečaju dolara.

Podsjetimo, nova cijena Eurosupera 95 od ponoći je veća za 56 lipa te jedna litra stoji 10,64. Litra Eurosupera 98 od ponoći stoji 57 lipa više, to jest, 10,96 kuna. Za 57 lipa po litri skuplji je i Eurosuper 100, a nova cijena mu je 11,17 kuna. Litra Eurodizela stoji 9,92 kune, 42 lipe više.

Nove cijene od ponoći: Gorivo skuplje i do 57 lipa!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije