milanović u finskoj

Slučaj Patria pravosudna je stvar u koju se politika neće miješati

milanović, Katainen
Reuters/PIXSELL
08.05.2012.
u 15:45

Slučaj prodaje borbenih vozila tvrtke Patria Hrvatskoj vojsci premijeri Milanović i Katainen ocijenili su pravosudnim pitanjem

Premijer Zoran Milanović sastao se danas u Finskoj s premijerom Jyrkijem Katainenom. Iz Vlade su priopćili da su dvojica premijera razgovarala o bilateralnim odnosima, mogućnostima intenziviranja gospodarske suradnje, tijeku procesa ratifikacije Ugovora o pristupanju RH Europskoj uniji i načinu upravljanja državnim poduzećima.

Slučaj prodaje borbenih vozila tvrtke Patria Hrvatskoj vojsci premijeri Milanović i Katainen ocijenili su pravosudnim pitanjem u koje se politika neće i ne može miješati.

– Skorašnji ulazak Hrvatske u Europsku uniju ojačat će naše trgovinske odnose – kazao je finski premijer Katainen nakon sastanka. Naglasio je da su politički odnosi između dviju zemalja oduvijek bili vrlo dobri, "a posebno sada kada dijelimo zajedničke izazove unutar Europske unije i kada moj kolega sjedi za stolom Europskog vijeća", istaknuo je finski premijer.

– Ostvarene su brojne promjene i poboljšanja koja će povećati šanse za gospodarski rast Hrvatske – istaknuo je Katainen.

Premijer Milanović istaknuo je da je ratifikacija Pristupnog ugovora pitanje od posebnog nacionalnog interesa za Hrvatsku.

– Kao što je i Komisija istaknula u svom posljednjem izvješću i njegovim zaključcima, Hrvatska je na pravom putu bez obzira na isticanje nekih zabrinutosti o kojima smo spremni razgovarati sa svim svojim partnerima. Moji su savjetnici posjetili finsku vladu kako bismo se bolje upoznali s finskim modelom upravljanja državnom imovinom – kazao je Milanović.

– Finska i još neke zemlje uspjele su odvojiti državu kao vlasnika ili djelomičnog vlasnika od procesa donošenja odluka poslovne prirode u kompanijama na tržištu, a to je nešto što mi tek trebamo napraviti u Hrvatskoj – zaključio je predsjednik hrvatske Vlade.

>>Ovdje pogledajte konferenciju za novinare koju su održala dvojica premijera

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
16:07 08.05.2012.

Patria je državna firma (vlasnik R. Finska!) i onda to što državna tvrtka jedne od članica EU, notorno znanih po niskom stupnju korupcije, izvozi de facto korupciju u Hrvatsku i Sloveniju, notorne po navodno visokim stupnjevima korupcije - e to nije pravosudna afera prvenstveno nego dokaz da je pribijanje drugih na stup srama kao notorno koruptivnih - samo dimna zavjesa i ništa više... NIsu oni baš nešto bolji od država tzv. mediteranskog kruga gdje se korupcija smatra narodnim običajem. Sve te države strahovito zvocaju zemljama kandidatima za EU da \"riješite se za Boga milog te korupcije\", a kad se osvrnete unatrag ono veliko slovo T korumpiralo pola CG i srbijanske vrhuške, Siemens korumpirao pola grčkih dužnosnika itd. itd. I to se u domaćem dvorištu naziva očuvanje radnih mjesta - ne korupcija!

FE
Felicijen
16:19 08.05.2012.

Politika se neće miješati ali će se zato miješati političari...

OB
-obrisani-
15:56 08.05.2012.

Mesic je pokupio novac u aferi Patria a vi sada trabunjajte!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije