osjetno zahladilo

Splitske ulice pod vodom: Palo više kiše nego što je inače prosjek za cijeli mjesec

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/13
27.08.2021.
u 17:12

Bujični mlaz izbacio je šaht u Zagrebačkoj ulice na križanju kod Nadbiskupske palače, a voda je odnijela šaht i kod Grafičke škole

Kišno nevrijeme danas je u popodnevnim satima pogodilo Kaštela, Solin, Split i dio Podstrane. Prema podacima na postaji Split Spinut, do 15.25 sati palo je 45 litara kiše po kvadratnom metru, a ulice su poplavile. 

Na zapada Splitu u manje od pola sata pale su 33 litre kiše po kvadratnom metru, u Kaštelima je palo 28, a Solinu 23. Oborinski prosjek za Split za kolovoza inače iznosi 38 litara po kvadratnom metru, što znači da je u današnjem pljusku palo više od mjesečnog prosjeka, navodi Dalmacija danas.

Zbog velike količine kiše, splitske ulice našle su se pod vodom. Bujični mlaz izbacio je šaht u Zagrebačkoj ulice na križanju kod Nadbiskupske palače, a voda je odnijela šaht i kod Grafičke škole.

Najgora je situacija bila u Blatinama gdje je visina vode dosezala pola metra

1/12

Uz obilnu kišu je i osjetno zahladilo pa je dio Splita u 15 sati izmjerio samo 19 stupnjeva.

Loše vrijeme najavljeno je i za sutra. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za područje Jadrana prognozira izražene pljuskove i nevrijeme. Puhat će umjerena do jaka bura i sjeverac, podno Velebita i u sjevernoj Dalmaciji s olujnim udarima, a drugdje jugo u postupnom slabljenju. 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
18:03 27.08.2021.

aeee..

NB
niko bitan
13:49 28.08.2021.

Bilo bi zgodno da iza plkjuska na Lećevicu ubace marker pa da vide za koliko dana će stići u izvor Jadra. Glede izgradnje centra za gospodarenje otpadom u Kladnjicama-Lećevici

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
05:15 28.08.2021.

U Splitu ima kiše ali nema posla, zarade, perspektive i boljeg standarda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije