PRISTUP RODILIŠTU Kerum s vlasnicima nekretnina

Splitski bi poteštat ‘otpilao’ pet borova i sagradio cestu

25.06.2009.
u 21:29

Što se mene tiče, vlasnicima nekretnina na trasi ceste do rodilišta ne bih dao ni kune. Otpilao bih pet borova, napravio cestu i uštedio 40 milijuna kuna – kazao je za Večernjak gradonačelnik Željko Kerum, koji se, želeći što prije riješiti problem ceste do rodilišta, sastao na Firulama s vlasnicima nekretnina.

Pročešljat će ugovore
Navodno je na tom susretu bio vrlo žestok i konkretan. Ravnatelja KBC-a Dujomira Marasovića pitao je zašto govori da je rodilište spremno za otvaranje kad nije stigla sva oprema.

Strahovito su Keruma naljutili ugovori koje je prethodna splitska vlast sklopila s nekima od vlasnika nekretnina i zemljišta na trasi sporne ceste. Ustvrdio je kako je za jednu “potleušicu” Grad platio čak 13,7 milijuna kuna te najavio reviziju zaključenih ugovora na temelju kojih se plaćalo “kriminalno”. Naglasio je i to da bi cesta zbog nerealnih isplata stajala više od 50 milijuna kuna, a Split jednostavno za to nema novca!

Vlasnicima nekretnina i zemljišta na trasi nove ceste do rodilišta jasno i glasno u otvorenom razgovoru kazao kako u obzir dolazi samo adekvatna zamjena s Gradom, kvadrat za kvadrat, i to po realnoj cijeni. A ne da oni za četvorni metar na svojoj poziciji, kod bolnice, traže da im se plati kao da su vlasnici prostora na rivi!

Kako Večernjak doznaje, tri pogrebna poduzeća koja se moraju iseliti, prema Kerumovu prijedlogu, trebala bi dobiti zamjenske prostore u dijelu zgrade u kojoj je Neda Makjanić-Kunić imala svoju tekstilnu radionu. Tamo će biti dok se ne sagradi novi objekt za radnike Mirovinskog i zdravstvenog osiguranja.

Samo realna cijena
Gradonačelnik Kerum čvrst je u odluci da prostore plati isključivo po tržišnoj cijeni koja vrijedi za poziciju na kojoj se nalaze. Čvrst je i u namjeri da spornu cestu do rodilišta što prije sagradi kako bi se ono napokon otvorilo. Danas će se u Banovini održati sastanak gradonačelnika, ravnatelja KBC-a Marasovića i svih vlasnika nekretnina na trasi ceste do novog rodilišta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije