analiza komunikacije

Stručnjakinja o bijesnom Kolakušiću: Ne znam koja je bila poanta tog govora

Zagreb: Mislav Kolakušić glasovao na izborima za Europski parlament
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/16
10.06.2024.
u 08:51

Komentirajući obraćanje Andreja Plenkovića, Kišiček je ustvrdila da je održao "pravi pobjednički govor"

Nositelj liste Pravo i pravda koja je dobila 2,99 posto glasova Mislav Kolakušić jučer se nakon objave rezultata obrušio na birače te im uputio oštru poruku: "Ja bih čestitao građanima Hrvatske što su izabrali 12 HDZ-ovih i SDP-ovih zastupnika da volontiraju. Za razliku od cijele Europe, idemo u čisti idiotizam. Dragi građani, jeste li vi normalni. Sram vas bilo", rekao je Kolakušić. Ovaj medijski ispad i reakcije ostalih političara u noći europskih izbora komentirala je komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček za Novu TV. 

"Ne znam koja je bila poanta tog govora osim da sebe i svoj stožer prikaže kao pomalo neuračunljiv. Cijeli taj performans bio je sličan cirkusu. Iako je počeo nasmijan i nekoliko se puta osmjehnuo, mogao se iščitati silni gnjev, silna ljutnja prema medijima, ali je eksplicitno i jasno vrijeđao hrvatske građane koji nisu prepoznali njegov velik angažman i ono što radi", objasnila je Kišiček.

"Zapravo je neobično, čak i suludo, da vrijeđate hrvatske birače, a istodobno najavljujete kandidaturu za predsjednika Republike. Ne znam što točno i čije glasove očekujete na predsjedničkim izborima", zaključila je komunikacijska stručnjakinja.

VEZANI ČLANCI: 

Kišiček se također osvrnula na ponašanje Stephena Bartulice koji se, nakon osvajanja mandata, u izborni stožer dovezao i iz njega odvezao u Ferrariju. "Ovo je bio neki pokušaj provokacije, ali čudno je što je njegovo obraćanje bilo i sadržajno i izvedbeno slično propovijedi. On je želio sebe prikazati kao žrtvu nepravednih napada iz kojih on izlazi kao pobjednik. On zapravo rezultate izbora pripisuje samome sebi, a i eksplicitno je rekao da je to referendum o njemu samome", rekla je pa dodala "Dakle, to je pretenciozno, a istodobno toliko patetično i toliko nepromišljeno. To je komunikacijski vrlo, vrlo loše", dodala je.

>>> VIDEO Ferrari u kojem je Bartulica došao u stožer DP-a

Komentirajući obraćanje Andreja Plenkovića, Kišiček je ustvrdila da je održao "pravi pobjednički govor". "To se vidjelo i u neverbalnoj komunikaciji i u sadržaju i u raspoloženju. To je nedvojbeno bilo drukčije u odnosu na govor nakon parlamentarnih izbora. Ono što je uvijek znak u pobjedničkim govorima jest referiranje na političke oponente. Na parlamentarnim izborima Plenković je počeo s referiranjem na Zorana Milanovića", objasnila je. "Ako ste sigurni u pobjedu, ako osjetite taj pobjednički trenutak, onda nema potrebe kritizirati nekog drugog. To nije taj trenutak. Kritike možete uputiti drugi dan, a pobjednički govori slave vaše uspjehe", ustvrdila je Kišiček.

FOTO Osmijesi i bogate plate pa izborni potop

Zagreb: Mislav Kolakušić glasovao na izborima za Europski parlament
1/15

 

Komentara 44

HA
Halloween2024
10:04 10.06.2024.

Kolakušić neke stvari dobro zbori, ali je problem u njegovoj aroganciji i podcjenjivanju ljudi. Većina jako dobro zna zašto nije izašla na izbore i većina zna da je izdao načela desnice i odbio dati podršku HDZ-u. Ne možeš ići s nekime na izbore pa dan poslije izbora izigravati nezavisnog borca za pravdu. Zar je očekivao da će Domovinski sam dobiti 76 ruku bez HDZ-a? Ili da će razgovarati sa Možemo?

SP
spezzii
09:45 10.06.2024.

Ljutnja je razumljiva, treba se sada priviknuti na novi posao i manja primanja.

DO
Domi
09:36 10.06.2024.

Kolakušić je umišljeni bezveznjak koji se ništa ne radeći osim kraduckajući novce od EU, nezasluženo domogao velikog novca. I taj i takav bi za Predsjednika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije