Poraz i pobjeda

Sud ukinuo suspenziju, Marinič vraćen na posao

marinic01_PXL_kar_040713
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
12.08.2013.
u 14:32

Krajem lipnja suspendiran je kao voditelj ureda za izdavanje dozvola u D. Resi

Arhitekt Slavko Marinič, voditelj dugoreške ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša, vraćen je na posao nakon što je suspendiran u lipnju. Županija ga je suspendirala zbog navodno teškog kršenja službene dužnosti nekoliko dana prije roka za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.

Glavna zamjerka Mariniču je što nije prilagodio vrijeme za primanje stranaka još od rujna, po uredbi Ivana Vučića, karlovačkog župana. Određeno je da se stranke i njihovi zahtjevi primaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14 sati, a ostatak radnog vremena da se preuzimaju rješenja. No, Marinič se držao starog uredovnog vremena – ponedjeljkom i petkom od osam do 12 sati, a srijedom od 12 do 15. Kraće uredovno vrijeme opravdava manjkom administrativnog osoblja.

Čitav slučaj je povjeren Službeničkom sudu, koji je odbacio prijavu Karlovačke županije. Kako nam objašnjava Marinko Maradin, pročelnik UO za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša i Mariničev nadređeni, sud je tako odlučio iz proceduralnih razloga. 

– Trebali smo dopuniti podnesak, to jest objasniti dodatno našu prijavu. Zakasnili smo jedan dan s time pa je postupak obustavljen – kaže Maradin, koji ne bježi od odgovornosti zbog toga. Marinič potvrđuje da je počeo ponovno raditi, odnosno da je presuđeno u njegovu korist. Međutim, ne želi dalje komentirati slučaju bez savjetovanja s odvjetnikom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije