VREMENSKA PROGNOZA

Sutra će biti sunčano i ponegdje za oko 10°C više od prosjeka, no za vikend slijedi promjena

Vrijeme
Foto: Sanjin Strukic/Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
17.02.2022.
u 19:30

Bit će i oblačnije, povremeno uz kišu koja u drugom dijelu subote može biti i obilnija

Ako žudite za zimi uobičajenim vremenskim uvjetima, bit ćete razočarani. Vrijeme će idućih dana biti promjenjivo. U petak će biti pretežno suho i sunčano, zatim većinom oblačnije uz najčešću kišu od subote do ponedjeljka, kada će na Jadranu biti i za neke problematičnih izmjena i jačine vjetra. Kako navodi meteorolog Zoran Vakula za HRT, za prevrtljivu veljaču ništa neobično, ali barem neko pokazivanje ćudi. Kad već nema hladnoće. 

Petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežito sunčan uz poslijepodnevnu temperaturu i za oko 10 °C višu od prosječne. Ujutro će mjestimice biti magla, kao i u središnjoj Hrvatskoj. Tamo je uz maglu moguća i poledica, a tijekom dana bit će vedro uz malo oblaka. Najviša temperatura zraka bit će između 15 i 17 °C. Danju će u gorju biti svježije, a u Rijeci i široj okolici bit će oblačno uz mogućnost kiše. U noći i ujutro mjestimice magla, poslije jačanje juga i povećanje valovitosti.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će ponegdje sumaglica i magla, a zatim pretežno sunčano i do večeri uz slabo do umjereno jugo i more najviše umjereno valovito. U unutrašnjosti će biti između -4 i 0 °C, do poslijepodnevnih od 15 do 18 °C. Podjednaka dnevna temperatura bit će i na jugu Hrvatske, gdje će vjetar do večeri biti slab, najprije burin pa istočnjak i jugo.

Prognoza za vikend

Zoran Vakula navodi kako će i sljedeći dani biti razmjerno topli za ovo doba godine, ali u unutrašnjosti manje nego do sada. Bit će i oblačnije, povremeno uz kišu koja u drugom dijelu subote može biti i obilnija. U gorju će biti i snijega, a jugozapadni i južni vjetar u subotu će prolazno zamijeniti sjeverni i sjeveroistočni.

Na Jadranu će nakon subotnjeg umjerenog i jakog juga do nedjelje ujutro puhati bura koja će na sjevernom dijelu onemogućavati normalno prometovanje. Zatim će puhati sjeverozapadni vjetar pa opet jugo. Naoblaka će, također, biti promjenjiva kao i izmjena suhih i kišnih razdoblja. Ipak, vjerojatno najkišovitije bit će u subotu na sjevernom Jadranu.

VIDEO Jaka oluja zahvatila Njemačku: Poplavljena hamburška tržnica, hitne službe imale više od 100 intervencija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije