HRVATSKA KAKVU TREBAMO

Tatjana Jukić: Studenac zapošljava oko 10 posto stranih radnika

storyeditor/2024-07-11/Photo-94.jpg
Foto: Studenac
1/62
11.07.2024.
u 20:00

"Provodimo brojne mjere za uspješnu integraciju stranih radnika, među kojima su tečajevi hrvatskog jezika"

"Ponosni smo što smo podržali konferenciju 'Hrvatska kakvu trebamo', koju je organizirao Večernji list, jedan od najrelevantnijih nacionalnih medija u Hrvatskoj, na temu integracije stranih radnika. Kako njihov broj na hrvatskom tržištu rada raste, važno je da o ovoj temi raspravljamo u javnom diskursu, da se oko nje okupljamo i dijelimo najbolje prakse. Godine iza nas pokazale su da hrvatsko tržište rada ne može opstati bez stranih radnika. Stoga je ključno da što prije definiramo jasne uloge i odgovornosti svih ključnih dionika kako bismo vrlo skoro mogli sa sigurnošću reći, i rezultatima potkrijepiti, da Hrvatska ima jasnu strategiju u ovom pogledu i da provodi uspješne integracijske politike na svim razinama.

Studenac želi biti predvodnik u promicanju inkluzivnosti te smo ponosni što svojim primjerom možemo potaknuti pozitivne promjene u društvu. Studenac danas zapošljava oko 10% stranih radnika, što je značajan udio u našoj kompaniji, koja broji više od 6000 zaposlenika. Stoga je kvalitetna integracija stranih radnika tema kojom se bavimo na strateškoj razini. Već sada provodimo brojne mjere kako bismo osigurali uspješnu integraciju stranih radnika u Studenac, među kojima su tečajevi hrvatskog jezika, jer smatramo da je svladavanje jezične barijere jedan od ključnih faktora. Vjerujemo da će naše trenutačne i buduće aktivnosti pozitivno utjecati na integraciju stranih radnika u Studenac te potaknuti čitavo tržište rada na bolje prakse i benchmark kojemu će svi poslodavci težiti", izjavila je Tatjana Jukić, direktorica ljudskih potencijala Studenca.

>>> FOTO Hrvatska kakvu trebamo

storyeditor/2024-07-11/Photo-94.jpg
1/62

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 10

OP
Ocvali pupoljak
00:50 12.07.2024.

Odlicno. Od danas nista više ne kupujem od Studenca. Samo nastavite. Odavno ne ulazim u Mlinar i Pan Pek. Čula sam iz prve ruke o higijenskim navikama novih radnika. Da mi besplatno dajete, ne hvala.

LE
Levanto
22:52 11.07.2024.

Tri puta u zadbji 15 dan mi se dogodilo u Studencu da uzmem nešto, a na blagajni druga, naravno viša cijena. Bojkot moje familje i susjeda do daljnjeg.

LO
Lolita3
06:37 12.07.2024.

Ako nećete naše radnike, onda ne trebate ni nas. Nek vam Nepalci kupuju. Bojkot do daljnjeg!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije