strava u međimurju

Poginuli mladići: Vozio bez položenog vozačkog ispita i izazvao izravan sudar

Gornji Kuršanec: Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/4
23.01.2019.
u 12:07

Automobilom križevačkih registarskih oznaka upravljao je 24-godišnji Aleksandar koji nema položen vozački ispit. Pretjecao je zasad nepoznati osobni automobil bez da se, kažu u policiji, prethodno uvjerio da to može učiniti na siguran način

Aleksandar Oršuš (24) i njegov 17-godišnji šurjak, brat njegove supruge, obojica iz Piškorovca, poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći jučer oko 16 sati na cesti između Kuršanca i Gornjeg Kuršanca u Međimurskoj županiji. Policijska uprava međimurska danas je objavila više informacija o toj tragediji.

Automobilom križevačkih registarskih oznaka upravljao je 24-godišnji Aleksandar koji nema položen vozački ispit. Pretjecao je zasad nepoznati osobni automobil a da se, kažu u policiji, prethodno nije uvjerio može li to učiniti na siguran način.

Majka poginulog 17-godišnjaka nakon stravične nesreće (snimio Ivica Beti)

– Nakon što je obavio pretjecanje izgubio je nadzor nad vozilom i djelomično sišao izvan kolnika, a potom u zanošenju prešao na prometni trak namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera i udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak s područja Varaždinske županije. Nakon udara oba vozila odbačena su izvan kolnika, a prvi automobil se prevrnuo – kažu u policiji.

Video: Stravična nesreća u Međimurju (snimio Ivica Beti)

I 24-godišnji vozač i 17-godišnji mladić iz tog vozila smrtno su stradali, a vozač drugog automobila prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec. Policija zasad nije izvijestila o težini njegovih ozljeda. Majka 17-godišnjeg mladića Irma kaže da zet Aleksandar zna voziti, no da nema vozačku dozvolu.

– Upisao se u vozačku školu, ali nije išao – kaže. Iza Aleksandra je ostalo troje djece, od kojih najmlađe ima godinu i pol dana, te supruga koja je u drugom stanju. U obitelji kažu da je Aleksandar bio u posjetu sestri u Kuršancu, a sa sobom je povezao i 17-godišnjeg šurjaka. Ispred kuće u selu Piškorovcu danas su se okupili mještani kako bi izrazili sućut obiteljima.

Ključne riječi

Komentara 13

BF
bf2
12:16 23.01.2019.

Tko zna koliko dugo vozi bez dozvole, siguran sam da je uhvaćen puno puta, ali kazne se ne plaćaju, jer živi od socijale i dječjih doplataka, a djeca često ne idu ni u školu, pa se stvara buduća sirotinja, naučena na parazitiranje... Živim u blizini takvih, obrazac ponašanja je uglavnom isti. Čast izuzetcima kojih na sreću ima

Avatar comandante
comandante
14:30 23.01.2019.

krajnje je vriejme da se uspostavi neka kontrola nad ovom populacijom!!! Nemam ništa protiv njih ali voziti u pola bijela dana bez vozačke!!! Meni su razbil auto kamenom, došla murija i rekla . šta da radimo.. ako ih i nadjemo nemaju od čega platiti, svi su na socijali... užas , siva zona, nije siva nego crna!!! Barem da ih se popiše kako treba

JE
jesam777
14:26 23.01.2019.

da kao oni dečki iz uglednih hrvatskih familjija koji su ubili na pločniku dvije cure, pa im je zbog ugleda obitelji koje su uzor Hrvatima skinuta obaveza da se 1 mjesečno jave telefonski sudcu, jer se eto na školovanju uu Švicarskoj ili se ne mogu toliko obavezati i trošiti svog dragocjenog vremena,,,jer nekima od njih je to vrijeme toliko dragocjeno da nisu ni stali da vide koga su ubili ili smrtno ranili,,,,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije