SOCIJALNA INKLUZIJA
Trećina ljudi u žitnici RH na rubu je gladi: Može li solidarni restoran spasiti sustav koji baca hranu?
"Za mnoge građane, posebice one starije, zdrava i raznovrsna prehrana postaje luksuz. Milijuni ljudi nemaju drugog izbora nego kupovati nezdravu hranu. U određenom razdoblju u mjesecu građani starije životne dobi, oni u potrebi, moći će pojesti obrok u restoranu, a da se pri tome ne deklariraju i ne razlikuju od ostalih gostiju", objašnjava Tanja Popović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača
Komentara 5
DU
Ovo je neka ideološki obojana papazjanija. Bože spasi hrvatsku.
CO
U Slavoniji se bolje jede nego u Zagrebu. U Zagrebu dobro papaju zlatna mladeži njihovi roditelji, a to je vrlo mali postotak. Dobar tek.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Na rubu gladi a svaki dan jedu meso koje smo u šugoslaviji prosječni građani mogli jesti jednom tjedno, kada smo sa 100 maraka koliko je bila prosječna plaća mogli u inozemstvo kupovati WC papir, rižu, kavu, banane, traperice, pelene...