ISPLATA NAKNADE

Odbačena tužba Jugobanke koja je od Hrvatske tražila 108,5 milijuna kuna

Trgovački sud
Foto: ilustracija
04.11.2014.
u 18:22

Jugobanka je naknadu tražila na ime tržišne vrijednosti nekretnina na kojima je prednik tužitelja bio nositelj prava korištenja i upravljanja na području Republike Hrvatske

Trgovački sud u Zagrebu odbio je tužbeni zahtjev beogradske Jugobanke u stečaju, koja je od Republike Hrvatske tražila isplatu naknade u visini od nešto više od 108,5 milijuna kuna i kamate, izvijestio je danas DORH. Jugobanka je naknadu tražila na ime tržišne vrijednosti nekretnina na kojima je prednik tužitelja bio nositelj prava korištenja i upravljanja na području Republike Hrvatske, s pozivom na odredbe Aneksa G Ugovora o sukcesiji.

Nakon provedenog dokaznog postupka Trgovački sud u Zagrebu je prihvatio pravno shvaćanje Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu izneseno u odgovoru na tužbu te tijekom postupka i donio presudu kojom je odbio tužbeni zahtjev tužitelja. Naime, sud je prihvatio argumente Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu da Ugovor o pitanjima sukcesije sadrži samo načela za čiju primjenu bi trebalo sklopiti dodatne ugovore, a takve ugovore Republika Hrvatska s Republikom Srbijom nije sklopila.

>> PBZ: tužbe Jugobanke obijesno su parničenje i ne mogu nas ugroziti

>> Supruzi i dvoje djece ubijenog direktora Jugobanke 620.000 kn

Komentara 6

L0
luena 01
18:51 04.11.2014.

Jel to jugobanki ponestaje para pa bi muzli Hrvatsku?.. Nece moci muzli ste nas u jugi sad je tome doso kraj...

BK
B Kosa
19:08 04.11.2014.

jeli i jugobanka ucestvovala u stampanju dinara na topcideru. Titini dinari propali pa bi sada trazili od hrvatske

ŽU
žuna
18:51 04.11.2014.

drug pravednik sutra ima dan žalosti na Pantovčaku zbog toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije