na Kredarici

U Sloveniji zadnjih dana oluje i tuča, a kratko pao i snijeg

Triglav - najviši vrh Slovenije i Julijskih Alpa
Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Ilustracija
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.07.2023.
u 19:42

Zapadni dijelovi Slovenije i celjsko područje na istoku zemlje najviše su stradali u nevremenu koje je u ponedjeljak navečer i utorak ujutro pogodilo Sloveniju

Grmljavinska nevremena pogađala su posljednjih dana, kako Hrvatsku, tako i susjednu Sloveniju. Prolaskom hladne fronte, danas popodne u toj je zemlji kratko čak i padao snijeg. Za ovaj period godine iznenađujuća vremenska pojava zabilježena je na Kredarici, objavio je Neurje.si.

Zapadni dijelovi Slovenije i celjsko područje na istoku zemlje najviše su stradali u nevremenu koje je u ponedjeljak navečer i utorak ujutro pogodilo Sloveniju. STA navodi da zbog oluje koja je pogodila Sloveniju u pojedinim dijelovima zapadne Primorske i istočne Štajerske nestalo struje. Struje je nestalo i na području Celja, a nastala su i druga oštećenja na lokalnoj infrastrukturi. Prema podacima tvrtke Elektro Celje bez struje je u utorak ujutro bilo više od 1500 korisnika.

U sjevernom dijelu Primorske pala je tuča koja je oštetila krovove, prozore i automobile. Oko 6000 korisnika ostalo je bez struje na širem području Nove Gorice na zapadu zemlje gdje su snažni udari vjetra čupali drveće i rušili krovove.

Na snazi je za cijelu zemlju u utorak bilo narančasto upozorenje, dok na jugu postojala mogućnost popodnevne oluje s tučom.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Burviles
Burviles
20:30 26.07.2023.

a kaj je s onim Saćićevim raketama protiv tuče koje ima Slo !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije