U Rostovskoj regiji

Ukrajina uništila ruski raketni sustav S-300: 'Doletio projektil, raznio protuzračnu obranu'

screenshot X
21.08.2024.
u 10:33

Guverner Rostova Vasilij Golubev izjavio je da su snage protuzračne obrane uništile projektil ispaljen iz Ukrajine, no rusko ministarstvo obrane nije spomenulo ovaj incident u svom dnevnom izvješću o uništenom zračnom oružju.

Ukrajinska vojska izvijestila je da je tijekom noći izvela napad na sustav protuzračne obrane S-300 smješten u južnoj ruskoj regiji Rostov. Prema izvješću Glavnog stožera Kijeva, napad se dogodio u blizini naselja Novošahtinsk, a S-300 sustavi korišteni su za napade na civilnu infrastrukturu u Ukrajini, prenosi Reuters. "Promatrane su eksplozije na određenim ciljnim točkama," stoji u priopćenju. "Točnost napada se procjenjuje."

Guverner Rostova Vasilij Golubev izjavio je da su snage protuzračne obrane uništile projektil ispaljen iz Ukrajine, no rusko ministarstvo obrane nije spomenulo ovaj incident u svom dnevnom izvješću o uništenom zračnom oružju. "Doletio projektil, raznio protuzračnu obranu", objavio je na Twitteru komentar ljudi iz videa Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova. 

 

Noćas je Ukrajina pokrenula jedan od najvećih napada bespilotnim letjelicama na Moskvu, a ruske jedinice protuzračne obrane uništile su najmanje deset takvih letjelica, rekao je u srijedu gradonačelnik Podolska, grada smještenog 38 kilometara južno od ruske prijestolnice. "Sustavi protuzračne obrane nastavljaju odbijati napade neprijateljskih letjelica. Neke od njih uništene su iznad Podolska. Ovo je jedan od najvećih pokušaja napada na Moskvu bespilotnim letjelicama. I dalje pratimo situaciju", napisao je gradonačelnik Sergej Sobjanin na Telegramu. Prema prvim informacijama, nema ozlijeđenih osoba ni zabilježene štete, dodao je Sobjanin.

O ukrajinskom upadu u Kursk oglasio se danas Dimitrij Medvedev. – Ukrajinski upad u rusku regiju Kursk znači da neće biti pregovora između Moskve i Kijeva dok Ukrajina ne bude potpuno poražena – rekao je Dmitrij Medvedev, zamjenik čelnika ruskog Vijeća sigurnosti. – Gotovo je prazno brbljanje posrednika koje nitko nije postavio o divnom miru. Sada svi sve razumiju, iako to ne govore naglas. Više neće biti pregovora do potpunog poraza neprijatelja – kazao je. 


 
Ključne riječi

Komentara 6

NE
NenadNikolicCroatia
13:30 21.08.2024.

Neiskusni mobilizirani ruski regruti dovedeni odlukama ruskog vojnog i političkog vrha bez vojne obuke na granicu Ukrajine ostavljeni su od svojih oficira, bez municije i hrane. Ukrajinska vojska iako može napraviti masakr među tim mladim ljudima ne ide na njih oružjima koja su im na raspolaganju, što je mudro. Vjerojatno ukrajinski vrh očekuje reakcije roditelja kao i obitelji iz kojih su ti mladići i neku razinu pobune ljudi. Niu York je gotovo potpuno u rukama ruske vojske, koja ide u smjeru Krasneyi Yar i Pokrovska. Aerodrom Voronež je djelomično onesposobljen. Ukrajina nastoji unštiti i preostale avione MiG-31 koji imaju tehničke mogućnosti između ostalih i lansiranja Kinzhal balističkih raketa na ukrajinske gradove.

Avatar Ivankodil
Ivankodil
14:04 21.08.2024.

Ne vjerujem ništa dok nam Petković sve ne ispriča nakon što mu završi smjena kopanja rovova za 2150 dolara

Avatar Kockasti
Kockasti
18:24 21.08.2024.

ima li kakav dokaz o unistenju ili se samo vjeruje na rijec?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije