pomoć nakon poplava

Veliko srce Varaždinaca: Novcem za promidžbu Špancirfesta Slovencima kupili odvlaživače zraka

Mengeš: Potpuno uništen dječji vrtić nakon velike bujice
Matija Habljak/PIXSELL
14.08.2023.
u 14:15

Gradonačelnik Celja Matija Kovač zahvalio je na donaciji koja će, kako je rekao, itakako dobro doći u sanaciji šteta na kućama i ostalim objektima.

Grad Varaždin preusmjerio je novac namijenjen promociji Špancirfesta u Ljubljani i kupio profesionalne odvlaživače zraka kao pomoć stradalim područjima od katastrofalnih poplava u Sloveniji.

- Iako je Turistička zajednica grada Varaždina već imala dogovoren termin predstavljanja Špancirfesta u centru Ljubljane, to je predstavljanje otkazano u znak solidarnosti i pijeteta prema svima koji su nastradali u toj elementarnoj nepogodi. Umjesto promocije Špancirfesta, gradonačelnik Neven Bosilj donio je zaključak kojim su se dodatnim sredstvima iz pričuve kupila tri profesionalna odvlaživača zraka od koji su dva donirana Gasilskoj zvezi Celja kao prijateljskom savezu sa Gradskom vatrogasnom zajednicom grada Varaždina, a treći je doniran Prostovoljnem gasilskem društvu u mjestu Nazarje koje je jedno od teže stradalih naselja u tom dijelu Slovenije - kažu u Gradu.

Foto: Grad Varaždin

Donaciju su uručili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Tomislav Bogović i predsjednik DVD-a Varaždin Radovan Martinec.

Gradonačelnik Celja Matija Kovač zahvalio je na donaciji koja će, kako je rekao, itakako dobro doći u sanaciji šteta na kućama i ostalim objektima.  Slovenska vlada 14. kolovoza je proglasila danom solidarnosti. Građani su dobiti slobodan dan kako bi pomogli u sanaciji štete od poplava i pomogli poznaniku, susjedu, prijatelju i svima koje su pogodile teške poplave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije