Protiv korupcije

Vlada ponovno moli građane za pomoć preko facebooka

'28.09.2006...zagreb...unu........ilustracije,mito-korupcija.foto:marko prpic'
Marko Prpić/Arhiva VL
Autori: ih/VLM, irk/VLM
25.07.2012.
u 14:00

Anketa ministarstva pravosuđa sastoji se od ukupno 19 pitanja, a rezultati će biti javno objavljeni

Ministarstvo pravosuđa RH na internetu provodi anketu o percepciji korupcije i stvarnim iskustvima građana s korupcijom. Anketa se sastoji od ukupno 19 pitanja, a rezultati će biti javno objavljeni. Ako želite sudjelovati, anketu možete popuniti ovdje.

Na facebook stranici Vlade anketa je izazvala brojne komentare građana. Većina njih se pita zašto Vlada, umjesto da sama pronalazi rješenja za korupciju, za prijedloge pita građane koji nisu kompetentni za rješavanje korupcije u društvu. Neki smatraju i da je anketa loša. - Kako se boriti protiv korupcije, ako je Vlada korumpirana????- pita jedan od komentatora.

– Draga Vlado, naše iskustvo je i preopširno jer gledamo kako ovu jadnu malu zemlju devastiraju određene elite pomno radeći na planu o 200 obitelji (koji je uspio). 20 godina gledamo pljačku i nepravdu, stalnu degradaciju naroda i radnika kroz kriminal, nepotizam i podilaženje kapitalu. Što reći o državi gdje su na slobodi tzv menadžeri koji su primjerice opljačkali Podravku za 500 milijuna kuna. A to je samo jedan sitni dio kolača koji hrani razno razne vozače autobusa, viljuškara i slične koji su danas tajkuni, ne plaćaju porez (barem ne onako kako mi mislimo da bi se trebalo plačati - ključna riječ mito), smiju nam se u lice, grade palače u parkovima prirode itd itd. Eto draga vlado, na temelju tog iskustva većina nas gleda kako pobjeći iz ove zemlje u neku relativno uređenu, gdje ćemo za svoj rad barem dobiti plaću koja će nas prehraniti cijeli mjesec. Na temelju tog iskustva ću svoju djecu slati u inozemstvo da se više nikada ne vrate ovdje, osim kao turisti, da se dive palačama tih 200 obitelji izgrađenih na grbačama malih – ističe drugi.

Komentara 43

VE
velikazmija
18:31 25.07.2012.

priča o 200 bogatih je podmetanje --tuđmanu i hdz-u bolje da se bave onima što potpaljuju požare o akcije oluja --nađite te vampire --

SN
snjezni
17:52 25.07.2012.

Jedino kaj mogu napraviti je da raspišu izbore i odu u ropotarnicu povijesti. Koji su to lumeni pa se na ovaj način pokušavaju podvući pod kožu ljudima: Neće ići drugari.

OB
-obrisani-
23:01 25.07.2012.

Vlada ponovno moli građane za pomoć preko facebooka http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:BrezhnevCeausescu.gif

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije