OSIGURANO 247.311,35 KUNA

Vukovarsko-srijemska županija uputila pomoć Ukrajini: 'Znamo što znači biti u potrebi'

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
1/4
06.06.2022.
u 16:10

Od toga je Vukovarsko-srijemska županija osigurala 142.751,35 kuna dok su gradovi i općine (ukupno 17 općina i dva grada) doprinijeli sa 104.560,00 kuna

Kako je i najavljeno danas je krenula humanitarna pomoć iz Vukovarsko-srijemske županije za ukrajinsku Zakarpatsku regiju.

Naime, ne inicijativu župana Damira Dekanića i uz potporu Veleposlanstva Ukrajine u Hrvatskoj Vukovarsko - srijemska županija, u suradnji sa gradovima i općinama s područja županije, prikupila je i organizirala humanu pomoć za prijateljsku Zakarpatsku regiju - u iznosu od 247.311,35 kuna.

Od toga je Vukovarsko-srijemska županija osigurala 142.751,35 kuna dok su gradovi i općine (ukupno 17 općina i dva grada) doprinijeli sa 104.560,00 kuna. Riječ je uglavnom o trajnim prehrambenim artiklima, vodi i kozmetici.

- Vukovarsko -srijemska županija je kraj u Republici Hrvatskoj koji je u najvećoj mjeri osjetio strahote rata i što znači biti u potrebi – rekao je Dekanić. 

Dodao je kako bi bilo ružno da nismo prepoznali kada pomoć treba nekome drugom kao i da od samog početka krize u Ukrajini Vukovarsko - srijemska županija je bila spremna za prihvat ljudi s tog područja. 

- Spremni smo i dalje, ako treba prihvatiti i veći broj od onoga koliko ih je trenutno na ovom području, no nadamo se da to neće biti potrebno i da će ratne strahote u Ukrajini što prije prestati – poručio je Dekanić.

>> VIDEO Ruski projektil preletio nisko iznad nuklearke: 'Prijete svijetu novom katastrofom'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije