29.09.2014. u 14:00

Sada je, sasvim logično, red da se Ameri malo isprse

Novinar Hrvoje Krešić u subotnjem RTL-u danas dao je naslutiti da bi Hrvatska zbog podrške borbi protiv Islamske države mogla napokon nešto ušićariti. U opširnom javljanju s Markova trga pokušao je u nekoliko minuta, pomalo megalomanski, sažeti baš sve što muči Hrvate. Počeo je s predizbornim ustavnim promjenama predsjednika Ive Josipovića, zatim se prebacio na IDS koji je srušio Vladine reforme, a onda, valjda držeći se one da šećer dolazi na kraju, dohvatio se Milanovićeva “puta iz snova” u Ameriku.

Iako nije neki informatički geek, naš će premijer posjetiti gotovo sve što vrijedi u moćnoj američkoj informatičkoj industriji. I kako sada stvari stoje, ovo putovanje neće biti samo virtualna igra. Mogao bi, naime, sklopiti i neki konkretan posao. Krešić je lucidno povezao Milanovićevo “traženje investitora” u Silicijskoj dolini i dolazak zapovjednika američke vojske Martina Dempseya u Hrvatsku. Prema njegovu mišljenju, zbog snažne hrvatske potpore bombardiranju islamističkih položaja u Iraku i Siriji, američki general mogao bi šapnuti informatičkim gigantima, koji su jako povezani s vojnom industrijom, da dio biznisa prebace u Hrvatsku.

I nije to bez utemeljenja u stvarnom životu. Svijet ne funkcionira uvijek samo po tržišnim načelima nego i politika često izravno utječe na biznis. Hrvatska se zbog podrške američkoj politici prije nekoliko godina odrekla naftnih polja u Siriji, a nedavno su joj Amerikanci “sugerirali” da prekine razgovore o mogućoj prodaji INA-e Rusima. Sada je, sasvim logično, red da se Ameri malo isprse.

PLUS

A. Stanković ugostio je predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića. Mogli smo vidjeti što nam to nudi “treći čovjek” koji pokušava ugroziti Josipovića i Kolindu Grabar Kitarović.

MINUS

Što više kritiziram iskakanje Radimira Čačića iz “televizijske paštete”, to se on češće pojavljuje na HRT-u. Ove subote bio je gost u radijskom intervjuu Jasmine Popović koji se reprizira i na TV-u.

>> Dnevnik zbog poplava skrio Obamin rat u Siriji

>> Kolinda kod Ace pokazala da osim slike ima i dobar ton

Komentara 12

Avatar Peterančan
Peterančan
14:08 29.09.2014.

Naslov članka apsolutno neprovediv: zaposlili bi Ameri Milanovića, al se boje da i njih ne upropasti.

DR
draxy
14:57 29.09.2014.

Sad kao naš premijer treba IT kompanijama objasniti tko smo mi.Oni to znaju puno bolje nego mi sami i nema izgleda da ulože u ovako konfuznu državu.

JS
ja sam gladan
15:31 29.09.2014.

Iz pouzdanih izvora bliskog vladi,saznao sam da su Ameri zainteresirani za 2Muppetta sa balkona, odnosno, brojača ruku u Saboru. Njih interesira kako ovi mogu u današnje vrijeme biti brži i bolji od IT tehnologije. I tu je Zoky vidio šansu i odmah organizirao izlet u Ameriku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije