CESTA DO RODILIŠTA Nije baš jasno je li uopće postignut načelni dogovor kvadrat za kvadrat

Željko Kerum: Grad neće platiti metar po 3500 eura

26.06.2009.
u 16:32

Nakon sastanka gradonačelnika Željka Keruma, ravnatelja KBC-a Dujomira Marasovića i sedam vlasnika zemljišta i nekretnina koje se nalaze na trasi ceste do novog rodilišta na Firulama, koji je vođen iza zatvorenih vrata, nije baš jasno je li nekakav načelni dogovor postignut. Po izjavama koje su novinari dobili, izgleda kao da svi nisu sjedili za istim stolom ili nisu jednako shvatili razgovor.

Problem je cijena
– Ukupno bi od sedam vlasnika trebalo otkupiti oko 1400 metara četvornih, što bi stajalo oko 5,1 milijun eura. To je za Grad puno, rješenje je kvadrat za kvadrat – istaknuo je gradonačelnik Željko Kerum. Dodao je da vlasnici nekretnina koje se nalaze na trasi sporne ceste, a čija je gradnja uvjet da se novo rodilište otvori, traže zamjenske prostore na istoj lokaciji. Mora vidjeti gdje će im prostore ponuditi. – Ako se ovo brzo ne završi, bit će izvlaštenja – odlučno je poručio Kerum.

Naglasio je da je najveći problem pitanje cijene nekretnina, da su već nekorektno prodane dvije parcele i da se sve hoće napraviti na štetu Grada. Nije zaboravio spomenuti da ravnatelj bolnice ne dopušta da se ispile borovi! A Dujomir Marasović, zahvaljujući gradonačelniku na promptnom reagiranju u rješavanju problema ceste, izjavio je pak: – Ovo je završen posao! Po njemu, cesta zauzima samo 600 metara četvornih njihovih nekretnina, što stoji oko 15 milijuna kuna.

– Već su plaćena 22 milijuna kuna. Nedi Makjanić-Kunić plaćeno je 13,7 milijuna kuna – rekao je Kerum. – Buldožeri bi mogli početi raditi već potkraj sljedećeg tjedna – kazao je Marasović, a gradonačelnik uzvratio: – Vlasnici hoće točno znati na kojoj će lokaciji i kojem katu dobiti prostore.

Tonkić otišao ljutit
Sastanak je gotovo na samom početku napustio Nediljko Tonkić, vlasnik pogrebnog poduzeća. Rekao je da za dva prostora, pogrebne usluge i cvjećarnicu traži dva poslovna prostora i dvije garaže ispod. Novac ne želi, a drugi imaju velike ambicije. Nije želio, rekao je, slušati licemjerne zahtjeve. Joško Pavlov, jedan od vlasnika, tvrdi da oni nisu negativci, nije istina da koče razvoj Splita, i nisu protiv ceste. A Ivan Bradvica, vlasnik pogrebnog poduzeća, kaže da je trasa ceste slobodna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije