Uspjeh

Žene iz Goričana pobijedile na Festivalu gibanice u Mađarskoj

gibanica
Ivica Beti/VLM cakovec@vecernji.net
09.08.2011.
u 11:57

U izradi i pečenju gibanica natjecalo se 20 ekipa, a Hrvatsku su, uz Goričan, predstavljali Donja Dubrava i Donji Vidovec

SERDAHEL - Katarina Beti i Ivka Kiđemet iz Goričana osvojile su prvu nagradu na tradicionalnom Festivalu gibanice koji se već jedanaest godina održava u mađarskom Serdahelu. U izradi i pečenju tog specijaliteta natjecalo se 20 ekipa, a Hrvatsku su, uz Goričan, predstavljale općine Donja Dubrava i Donji Vidovec. Festival su otvorili državni tajnik Laszlo Szaszfalvi i načelnik Serdahela Ištvan Tišljer. Predstavnice Goričana žiri su oduševile gibanicom od heljdina brašna, za koju su im veliki pehar uručili predsjednik Međunarodnog saveza slastičara János Pataki i njegovi suradnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije