Zbog ogromnih poskupljenja

ANKETA Kavu ćemo u zagrebačkim kafićima uskoro plaćati i do 20 kuna. Hoćete li ju nastaviti piti?

Šibenik: Nakon devet mjeseci kafići su počeli posluživati goste i u unutarnjem prostoru
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
03.02.2022.
u 08:00

I dok oko nas rastu cijene svega od kruha, mlijeka i ulja sve do tijesta i brašna, mnogi se pitaju hoće li si moći priuštiti taj luksuz.

Cijene rastu. Rastu i računi. Zbog računa za plin koji su u nekim slučajevima narasli i do 400 posto, velik je broj ugostitelja u očajnoj situaciji. Kako iznose, koji se penju i do nekoliko desetaka tisuća kuna, jednosta no ne mogu pokriti, trenutno se nadaju čudu: ili otpisu duga ili njegovom drastičnom smanjenju, odnosno obročnoj otplati.

A da bi nastavili poslovati, odnosno da ne bi bili primorani na otpuštanja radnika i stavljanja ključa u bravu, rekli su nam u Udruženju zagrebačkih ugostitelja, bit će prisiljeni dizati cijene kave - i to ne samo zbog visokih režija, već i zbog poskupljenja kave kao sirovine. 

Kako smo već pisali, realno je očekivati da će kava s mlijekom sad umjesto dosadašnjih 10 do 12 kuna, koliko zna koštati u kvartovskim kafićama, sad stajati između 18 i 20 kuna. I dok oko nas rastu cijene svega od kruha, mlijeka i ulja sve do tijesta i brašna, mnogi se pitaju hoće li si moći priuštiti taj luksuz. Ipak, tradicija druženja na kavama gotovo je nezaobilazni dio života Zagrepčana. 

Hoćete li nastaviti ići u kafiće ako kava poskupi na 20 kuna?

Ključne riječi

Komentara 5

SA
SarumanovBrat
09:36 03.02.2022.

sjećam se kad su se prije nekoliko godina smanjile trošarine na kavu, to smanjenje smo kao potrošači osjetili tako što je cijena ostala ista, a na nekim mjestima otišla gore. s druge strane, ako su usluga i ambijent dobri, nije mi žao platiti više, samo što je kod nas malo takvih mjesta

EE
eem
08:50 03.02.2022.

Uvjeren sam da bi bilo isto i ds nije došlo do povećanja izdataka. Ipak nam stiže euro (valuta, ne turnir)

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
08:46 03.02.2022.

Ma da i je 20kn opet će kafići biti puni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije