dobre vijesti

Konačno stiže pravo proljeće? Evo što kaže prognoza DHMZ-a za sljedećih 7 dana u metropoli

Zagreb: Građani uživali na suncu na Tomislavcu
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
17.04.2023.
u 07:00

Ipak, prema trenutnim meteo modelima jutra će ostati nešto svježija do petka do kada će i vjetar sjevernih smjerova snižavati osjet topline.

Iako se ovih dana na limene ljubimce sve više vraćaju ljetne gume, brojni građani na prognozu gledaju s nevjericom. Kaputi, kape i rukavice umjesto u ormaru u redovnom su pogonu jer su i proteklog vikenda na Sljemenu čak zalepršale i snježne pahulje, iako je za točno dva tjedna Praznik rada, 1. svibnja.

Mnogi zato s nestrpljenjem iščekuju toplije vrijeme. Dobra vijest je da, čini se prema modelima DHMZ-a, vrijeme bi trebalo biti sve stabilnije, a postepeno i toplije. No krenimo redom.

Najprije danas. Bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Malo kiše u noći i ujutro, a od sredine dana mogući su lokalni pljuskovi. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare i jak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 9, a najviša dnevna oko 16 °C.

Foto: DHMZ

Sutra, slično. Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Povremeno može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeveroistočni vjetar. Minimalna temperatura zraka oko 10, a maksimalna oko 17 °C.

U nastavku tjedna, pak, uz više sunca i dnevne temperature će rasti pa bi se za vikend temperatura mogla popeti i do 20 stupnjeva. Ipak, prema trenutnim meteo modelima jutra će ostati nešto svježija do petka do kada će i vjetar sjevernih smjerova snižavati osjet topline.

>> VIDEO: Pogledajte snimku sudara na A3: Vozač se zaletio u kolonu

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
12:43 17.04.2023.

Nigdje ne vidim rečenicu da je travanj hladniji od prosjeka i koliko? U suprotnom bi svaki dan "vrištali" o iznadprosječnoj toplini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije