Modna revija

Pogledajte kako su se zagrebački obrtnici predstavili na 80. Zlatnoj igli

15.10.2015., Zagreb - Pripreme uoci 80. Zlatne igle, najstarije modne manifestacije u Zagrebu koja ce se odrzati u velikoj dvorani hotela Sheraton. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
16.10.2015.
u 12:10

Mirza Šabić: Ova je priredba po tradiciji uz bok onima u Parizu i Londonu, ima veliko značenje za obrtnike kao jedinstvena promocija, kaže predsjednik OK Zagreb

Zlatna igla, jedno od najstarijih modnih događanja u Europi jučer je proslavila svoje 80. izdanje. Jubilej tradicionalne manifestacije na kojoj svoj rad prezentiraju zagrebački obrtnici inspirirala ih je da ovoga puta revijom pokažu kako se moda u Zagrebu razvijala proteklih desetljeća.

Duga tradicija

– Na Zlatnoj igli izlažem revije već više od 30 godina, a sada sam odlučila prikazati kako su se haljine mijenjale od 1986. godine do danas – rekla je modna dizajnerica Ksenija Vrbanić koja je istaknula kako se tijekom desetljeća promijenio i odnos prema obrtnicima. Kako kaže, nekad se radilo o prestižnom, a danas o podcijenjenom zanimanju. Ipak, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić istaknuo je kako zagrebački obrtnici mogu biti ponosni, jer se malo tko može pohvaliti događanjem s tako dugom tradicijom.

– Ova manifestacija, koja je po tradiciji uz bok onima u Parizu i Londonu, ima veliko značenje za obrtnike kojima je to jedinstvena promocija – rekao je Šabić te napomenuo kako se na Zlatnoj igli prezentira nekoliko obrtničkih sekcija, od dizajnera, frizera i kozmetičara do cvjećara i postolara.

Svoj je rad jučer predstavilo 16 dizajnera, među kojima su Iva Karačić, Nada Došen, Tomislav Sumrak, Silvija Tržec, Igor Galaš...

Frizeri i kozmetičari

Svi su se oni od ranog jutra pripremali da bi se predstavili u najboljem svjetlu na reviji održanoj pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u hotelu Sheraton.

A prvi su se puta samostalnom izložbom predstavili frizeri i kozmetičari. Pokazali su frizure i šminku koje su obilježile zagrebačku gradsku modu posljednjih 80 godina.

– Frizura je inspirirana onakvima kakve je svojevremeno nosila Brigitte Bardot – rekla je frizerka Božica Jakešević koja je predstavila svoju viziju frizure 70-ih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije